StoryEditor

Bivši predsjedatelj Doma naroda: Dolazak Vučića je najava agresije na BiH

Piše D  /  07.09.2017., 02:09h

Sastankom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića s predsjednikom bh. entiteta Republike Srpske Miloradom Dodikom na kojem je objavljen plan potpisivanja zajedničke deklaracije Srbije i RS o "zajedničkom objedinjenom nacionalnom djelovanju i minimumu nacionalnih principa" Srbija je drastično prekršila Daytonski mirovni sporazum, smatra predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda Sejfudin Tokić, dodajući da je susjedna država ušla u proces destabilizacije mira u BiH i ukupno u regiji.

Ovakvim djelovanjem, smatra Tokić, područje jednog entiteta pokušava se tretirati kao ekskluzivno "samo srpska" i predstaviti kao "nova srpska država, koja će navodno zajedno sa Srbijom brinuti o položaju srpskog naroda u svim državama regije".

‘‘Dolazak Vučića s ovakvom politikom u Sarajevo nije ništa drugo nego najava njegovog sudjelovanja u novoj agresiji na BiH, njezin državni suverenitet i teritorijalni integritet. Bošnjački pokret poziva OHR i Vijeće za implementaciju mira da u skladu s obavezama i mandatom reagiraju na ovaj očiti pokušaj prizivanja novih sukoba i ratova na Balkanu‘‘, prioćio je predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda Sejfudin Tokić u povodu posjeta predsjednika Srbije Bosni i Hercegovini. 

Dobri stari internetski pretraživači nikad ne lažu pa smo tako tako pronašli podatak o tome kako je Tokić svojevremeno bio predsjednik SDU-a, inače stranke koja spada u lijevi politički spektar. Svojevremeno je Tokić bio i u SDP-u. Od 2001-2002 obnašao je dužnost predsjedatelja Doma naroda PS BiH kao izaslanik ispred SDP-a. 

Da od politike neki dobro žive, pravi primjer je upravo Tokić kojemu je ovo (minimalno) treća stranka. 

Sad prebacite malo priču na Hrvatsku i zamislite nekog iz Račanove garniture (SDP) kako se nakon pozicije potpredsjednika Sabora prebacio u, recimo, HSLS ili HSU i bio predsjednik istog, da bi naposljetku završio u Keleminčevom autohtonom HSP-u ili skupa s Hasanbegovićem i Esih na njihovoj listi lovi (ne)postojeće komuniste...

Čudna je ta politika, posebno kod nas. U autentičnost stavova gospodina Tokića posumnjat ćete pri završetku čitanja ovog teksta, ukoliko niste već nakon samog uvida o kome je riječ. 

Ivan Crnjac/Dnevnik.ba

29. travanj 2024 18:36