StoryEditor
pismo

Bivši borci Armije BiH: "Obranili smo BiH od agresije i vaš trud da je razgradite danas je sasvim uzaludan. U tome nećete uspjeti"

Piše desk  /  01.12.2021., 18:46h
Koordinacija boračkih Saveza ARBiH uputila je pismo u vezi s aktualnim političkih dogašajima u BiH poručivši da je trud onih koji žele razgraditi BiH uzaludan i da neće uspjeti.

"Prateći medije, čini nam se da su se ovih dana nad BiH nadvili crni oblaci I to veoma nisko. Nisu to jesenji oblaci puni kiše ili snijega, već politički oblaci puni mržnje, secesionističkih namjera i dodatnih podjela BiH.

Vidimo također da se ovih dana vodi puno određenih razgovora i dogovora, ali nas bivše borce ARBiH zabrinjava što je po nekima izražena politika secesije i podjela države BiH", naveli su.

U pismu pozivaju sve probošnjačke orijentirane snage u ovoj državi da se ujedine, bez obzira na političke različitosti, te da jasno i glasno kažu da je BiH neupitna i da oko toga nema kompromisa.

"Takvim snagama, a vjerujemo da ih ima dovoljno, stojimo iza leđa i dajemo punu podršku. Onima na suprotnoj strani poručujemo jasno i glasno da smo BiH odbranili od agresije te da je njihov trud da je razgrade danas, sasvim uzaludan i da u tome ne mogu i neće uspjeti", naveli su u priopćenju.

22. siječanj 2022 13:13