StoryEditor

Bivšem ministru u RS-u devet godina zatvora zbog spolnog zlostavljanja djevojčice

Piše D  /  26.01.2021., 08:01h

Kako je priopćeno iz Okružnog suda u Banjoj Luci, Suzić je proglašen krivim zbog kaznenog djela obljuba s djetetom mlađim od petnaest godina.

Optuženom je u izrečenu kaznu zatvora uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od 05.6.2019. godine do 5.12.2019. godine.
Također, izrečena mu je mjera zabrane potpunog vršenja poziva, djelatnosti ili dužnosti profesora pri čijem obavljanju se ostvaruje neposredan kontakt s djecom.

"Optuženom je izrečena mjera zabrane približavanja i komunikacije s određenim osobama i to zabrana približavanja oštećenoj osobi na udaljenost bližu od pedeset (50) metara i zabrana komunikacije s istom osobom u trajanju od dvije godine, računajući od dana pravomoćnosti presude, s tim da se vrijeme provedeno na izdržavanju kazne zatvora ne uračunava u vrijeme trajanja ove mjere. Oštećena osoba je s imovinskopravnim zahtjevom upućena na parnicu", navedeno je iz Okružnog suda.

Suzić je uhićen 5. lipnja 2019. nakon što je šokantan slučaj policiji prijavila osnovna škola koju pohađa djevojčica koja je bila žrtva.

Suzić je obnašao dužnost ministra prosvjete RS-a za vrijeme dok se na čelu entitetske vlade nalazio aktualni predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik, u mandatu Vlade RS-a koja je izabrana 1998. godine.

Zaposlen je kao redovni profesor na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Banjoj Luci i to na predmetima opća pedagogija i metodika odgojno-obrazovnog rada, ali je suspendiran s ove pozicije dok mu traje mjera pritvora.

Član je Srpske akademije obrazovanja (SAO) i Ruske akademije socijalnih i pedagoških znanosti.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 10:30