StoryEditor

Bivša hrvatska glumica nakon zatvorenog samostana odlučila se na još radikalniji potez

Piše D  /  18.12.2017., 10:12h

Edita Majić, nekadašnja hrvatska kazališna i filmska glumica, već je 13 godina redovnica u samostanu sv. Josipa u španjolskom gradu Avili.

Nakon što je napustila kazalište i film, Edita Majić napustila je normalan svijet i ušla u zatvoreni samostan bosonogih karmelićanki gdje je život posvetila siromaštvu i molitvi. Bivša glumica je jedna od onih časnih sestara koje ne izlaze iz samostana, nemaju grijanje u sobama ni toplu vodu, a spavaju u ćelijama na ležajima od slame te većinu godine poste i mole.

Njezin radikalni korak iznanadio je hrvatsku javnost 2004. godine, i rijetki su vjerovali da će ostati u samostanu.

Nakon 13 godina, ona želi "još radikalnije služiti Bogu", te je iz samostana odlučila otići u pustinju, piše Bitno.net. Njezina majka Jadranka za isti je portal potvrdila da je njezina kći prije tri mjeseca živi kao pustinjakinja.

"Već dugi niz godina ona je osjećala da je Bog zove na drugačiji i radikalniji način življenja. Od samog početka znala je i koji je to način. Bilo je to pustinjaštvo. Živi van samostana na pustom i osamljenom mjestu, nenaseljenom i u samoći", rekla je Jadranka Kanajet.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 20:22