StoryEditor

Bisera Turković povezuje BiH s Omanom

Piše D  /  28.03.2021., 10:03h

Na sastanku s ministrom Albusaidijem je istaknuto da posjeta treba biti početak jačanja suradnje u svim oblastima i unapređenja sveukupnih odnosa dvije države.

Ministrica Turković je naglasila da su odnosi dvije prijateljske zemlje dobri, ali da je suradnju potrebno podići na viši nivo, posebno u oblasti trgovinske razmjene, ekonomije, turizma, ali i kulture.

Ministar Albusaidi je istakao da obje zemlje imaju potencijale u različitim poljima, koji mogu biti veliki oslonac za unapređenje suradnje. Dodao je da u Omanu postoji zainteresiranost o mogućnostima investiranja u Bosni i Hercegovini.

Ministri su posebnu pažnju posvetili borbi protiv pandemije COVID-19, procesu nabavke vakcina, ali i saniranju posljedica nakon pandemije.

Na sastanku s ministrom Al Yousefom je razgovarano o potencijalima i prednostima obje zemlje u različitim sektorima.

Ministrica Turković je govorila o potencijalima naše zemlje u oblasti poljoprivrede, prehrambene industrije, namjenske industrije, turizma, ali i drugih oblasti koje posjeduju potencijale za investicije i suradnju.

Naglašeno je da je vizni režim između dvije zemlje potrebno riješiti na bazi reciprociteta, te da je važno započeti procedure usuglašavanja važnih međudržavnih sporazuma o trgovini, promociji i zaštiti investicija, protokola o suradnji dva MVP-a, sporazuma o kulturnoj, tehničkoj i naučnoj suradnji, sporazuma o readmisiji i drugih.

Dnevik.ba

29. travanj 2024 00:01