StoryEditor

‘Bili smo baš ozbiljni, Dinamo ima iskustva u preokretima‘

Piše D  /  16.04.2021., 08:04h

Odigrali smo dobro, prikazali svoju najbolju igru individualno i momčadski. Ozbiljno smo pristupili utakmici poštujući Dinamo. Bili smo svjesni da je Dinamo dinamična i talentirana ekipa pa nismo špekulirali kako bi se mogla odvijati utakmica, nego smo ušli u nju kako bismo opet pobijedili, rekao je Unai Emery nakon prolaska njegovog Villarreala u polufinale Europske lige preko Dinama.

Španjolci su slavili s 2-1 te s ukupnih 3-1 ostali u igri za europski trofej.

- Ideja je bila biti strpljiv i kontinuirano deaktivirati Dinamovu igru. Zato smo ih stiskali agresivno, nastojali smo onemogućiti njihovu igru. Bili smo totalno ozbiljni. U drugom dijelu smo održali istu liniju, igrali smo na isti način onemogućavajući im da se vrate. Istina je da su imali priliku za gol u 50. minuti. Imao je Dinamo još neke svoje prilike, ali imali smo ih i mi. Znali smo da imaju iskustva u preokretima, no nismo im dopustili da ga ostvare.

Villarreal sada čeka Arsenal, Emeryjev bivši klub.

- Čekamo to kao nešto jedinstveno. Dat ću sve od sebe da razbijemo tu barijeru i zato ćemo maksimalno trenirati, šteta što nas publika neće gledati u tom pokušaju.

I na kraju Dani Parejo:

- Uoči utakmice bili smo svjesni važnosti utakmice i onoga što nas čekalo u njoj. Zato smo izašli kako bismo pobijedili i u uzvratu. Tijekom susreta smo imali inicijativu, a premda su nam zabili gol, smatram da smo bili bolji u ove dvije utakmice, prenose 24sata.hr.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 07:51