StoryEditor

Bijeljina: Granična policija zaplijenila 820 kutija cigareta

Piše D  /  16.10.2017., 03:10h

Cigarete su otkrivene graničnom kontrolom Fiata, bh. registarskih oznaka, u graničnom pojasu na području Bijeljine. Vozilom je upravljao R.P. (1957.), državljanin BiH. Prema naredbi tužitelja Tužiteljstva BiH, protiv R.P. bit će podneseno izvješće zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo "nedozvoljen promet akciznih proizvoda". Cigarete su privremeno oduzete.

Službenici JGP-a Trebinje, 15. i 14. listopada, su spriječili četiri državljana Alžira u ilegalnom prelasku državne granice iz Crne Gore u BiH. Kako su izvijestili iz GP BiH migranti su otkriveni na području Gacka i Bileće.

Prethodno, pripadnici JGP-a Trebinje, u suradnji sa službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH, otkrili su pet ilegalnih migranata u kamionu na MGP-u Deleuša, dok su pripadnici Policijske stanice Nevesinje i Policijske stanice Gacko Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske 15. listopada službenicima GPBiH predali devet ilegalnih migranata.

Svi su, u skladu sa Zakonom o strancima, prekršajno procesuirani i predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima na daljnje postupanje.

Službenici JGP-a Brod danas su prilikom izlaska iz BiH na MGP-u Brod uhitili dvije osobe. Za državljaninom Republike Hrvatske M.B. (1984.) potragu je raspisala Policijska uprava Doboj zbog kaznenog djela "razbojništvo", dok M.G. (1987.) potražuje Općinski sud u Jajcu zbog kaznenog djela "krađa".

M.B. je predat službenicima Policijske stanice Brod. U tijeku je predaja bh. državljanina M.G. nadležnom organu.

Službenici JGP-a Gradiška su, 14. listopada, uhitili A.Š. (1983.) nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Prijedoru zbog kaznenog djela "teška krađa". Bh. državljanin kontroliran je prilikom izlaska iz BiH na MGP-u Gradiška i predat je službenicima Sudske policije Banja Luka.

Službenici JGP-a Aerodrom Sarajevo 13. listopada na letu iz Beča uhitili su dvojicu državljana BiH.

E.B. (1986.) je uhićen jer ga potražuju Općinski sud u Bugojnu zbog "prevare" i Općinski sud u Bosanskoj Krupi zbog "krađe". Predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo. D.Đ. (1981.) uhićen je prema potrazi Osnovnog suda u Doboju zbog "teške krađe" i predat je službenicima Sudske policije Istočno Sarajevo.

Na MGP-u Bratunac pri ulasku u BiH 13. listopada uhićen je H.M. (1986.) nakon što je utvrđeno kako ga potražuje Osnovni sud u Srebrenici zbog kaznenog djela "teška krađa". Službenici JGP-a Zvornik predali su bh. državljanina pripadnicima Okružnog centra Sudske policije Bijeljina, navodi se u izvješću.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 17:18