StoryEditor
dr.oz

Biden traži da poznati TV doktor da otkaz: "Ako hoće politizirati zdravlje, morat će me otpustiti"

Piše desk  /  03.04.2022., 10:26h
Biden se na taj potez odlučio jer je ovaj televizijski doktor u utrci za republikanskog zastupnika Pennsylvanije u američkom Senatu.

Američki predsjednik Joe Biden (79) službeno je zatražio da Dr. Mehmet Oz (61), čiju emisiju pratimo i mi, odstupi s mjesta predsjedničkog savjeta za sport, fitnes i prehranu. Oza je na tu poziciju postavio 45. predsjednik SAD-a, Donald Trump, 2018. godine. Biden se na taj potez odlučio jer je ovaj televizijski doktor u utrci za republikanskog zastupnika Pennsylvanije u američkom Senatu. Twitterom se proširila i formalna molba da poznati liječnik odstupi sa svog mjesta, a u njoj stoji molba da otkaz treba uručiti odmah. Pratiteljima na toj društvenoj mreži odmah se obratio i Oz.

- Dobio sam pismo uime predsjednika u kojem se traži da dam otkaz. Tužno je što politizira tako važnu stvar kao što je zdravlje. Doktor kojeg bi trebao pitati da odstupi je Fauci, zbog gomile očitih razloga – napisao je. - Ja nemam nikakvu namjeru dati otkaz, prijatelji – nastavio je Oz u videu. Ako hoće politizirati zdravlje, morat će me otpustiti-zaključuje jedan od najpoznatijih TV doktora.

Doktor Oz je inače sudionik brojnih skandala, a struka ga često proziva. Grupa doktora 205. Uputila mu je pismo u kojem ga optužuju za nadriliječništvo. Osim toga za vrijeme pandemije koronavirusa javno se zalagao za upotrebu hidroksiklorokina – iako njegovo djelovanje nije znanstveno dokazano, ali i puno strašnije tvrdnje kao što je ona da 'astrološki znak može otkriti puno toga o zdravlju osobe'. Nevjerojatno za jednog liječnika školovanog , između ostalog i na Harvardu. Taj tweet je kasnije obrisan, no mnogi nisu zaboravili ni da je Oz javno promovirao ekstrakt zelene kave kao magični lijek za pretilost.

Neke od luđih tvrdnji bile su i da sapun od lavande može pomoći s grčevima, te da se zubi mogu izbijeliti s mješavinom svježe jagode i sode bikarbone. Iako ta mješavina može pomoći u odstranjivanju plaka, nema nikakvih dokaza da zubi tom metodom postaju bjelji.

Doktor je nedavno otkrio i da ima neke probleme u privatnom životu. U rujnu 2019. godine doznao je da mu majka boluje od Alzheimerove bolesti, a nimalo ugodnu vijest odmah je podijelio sa svojim pratiteljima na Instagramu. "Nedavno sam doznao da moja mama Suna ima Alzheimerovu bolest. Čuti službenu dijagnozu bilo je poražavajuće. Ali jednako bolna za mene bila je i spoznaja da su znakovi cijelo vrijeme bili tu, ali ja ih nisam vidio", napisao je liječnik, prenosi Vecernji.hr.

Dnevnik.ba

17. svibanj 2024 08:07