StoryEditor
sarajevo

BEZ DNEVNOG REDA Još jedna propala sjednica Zastupničkog doma PSBiH

Piše desk  /  14.12.2021., 16:11h
Zastupnici u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine nisu podržali prijedlog Kluba zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) da se u dnevni red današnje sjednice uvrsti točka o aktualnoj političkoj i sigurnosnoj situaciji u BiH.

Od prisutnih 26 zastupnika, za taj prijedlog glasao je 21 zastupnik, a pet ih je bilo protiv, tako da je postojala opća, ali ne i entitetska većina.

Glasalo se i o prijedlogu 13 zastupnika iz pet različitih stranaka, da se u dnevni red uvrsti točka Prijedlog rezolucije o zaštiti ustavno-pravnog poretka države BiH, ali ni on nije podržan.

Za ovaj prijedlog je glasalo 17 zastupnika, pet je bilo protiv, a četiri suzdržana, tako da je i za ovaj prijedlog postojala opća, ali ne i potrebna entitetska većina.

Nakon toga, predsjedatelj Zastupničkog doma Denis Zvizdić je kazao da će se zastupnici izjasniti o preostale dvije točke dnevnog reda, o čemu Dom ima pravo da se izjašnjava, a to su zapisnik i komentari na dobivene odgovore na zastupnička pitanja.

Te dvije točke su preostale za izjašnjavanje, jer su sve ranije predviđene morale biti skinute s dnevnog reda budući da nadležne komisije nisu dostavile Zastupničkom domu izvještaj o njima, ali ni one nisu podržane.

Predsjedatelj doma je na kraju kazao da je time iscrpljen rad današnje sjednice Zastupničkog doma, te da će o novoj sjednici zastupnici biti blagovremeno obaviješteni.

Iz Ureda za odnose s javnošću PSBiH nakon sjednice priopćeno je da je zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH prekinuo danas započetu 25. sjednicu, nakon što, radi nedostatka entitetske većine, nije utvrđen dnevni red sjednice.

Dnevnik.ba

15. svibanj 2024 09:45