StoryEditor

Bayern ispromašivao nemoguće; Real ‘ukrao‘ pobjedu u Munchenu

Piše Toni Raspudić  /  25.04.2018., 10:04h

Tako je bilo i večeras na Allianz Areni gdje su gosti iz Madrida odnijeli pobjedu od 1:2.
Nakon početnog naleta Bayerna, Real je primirio i kontrolirao utakmicu. Pravu priliku nisu stvorili, ali držali su loptu u svom posjedu na protivničkoj polovici.

No, onda kao grom iz vedra neba, nakon sjajne akcije ispada kompletna obrana Madriđana. James Rodriguez jednim potezom na centru izbacuje u kontru samog Kimmicha. I kada su svi, skupa s Navasom, očekivali ubačaj mladog Nijemca, ovaj se odlučuje za šut i donosi Bayernu prednost u 28. minuti.

Ogromnu priliku imao je Ribery u nastavku kada se našao sam oči u oči s Navasom, ali iskunom Francuzu početnički bježi lopta.


Iako je njegova momčad vodila i bila blizu drugog pogotka, nije mogao Jupp Heynckes biti zadovoljan. U 34. minuti morao je zbog ozljeda izvšiti i drugu izmjenu. Nakon Robbena, ozlijedio se i Boateng, a čini se na prvu kako su obje ozljede ozbiljnije prirode.


Ono što se dogodilo Realu, u nastavku je snašlo i Bayern. Dok je bavarski div dominirao terenom, Marcelov projektil s ruba šesnaesterca priredio je hladan tuš Allianz Areni. Sjajno je Brazilac pogodio u finišu prvog poluvremena za poravnanje rezultata.

Imao je Lewandowski veliku priliku, ali loše puca glavom s par metara ravno u Navasa i na odmor se odlazi s 1:1.

Odlučio se Zidane već na poluvremenu izvesti Isca i u igru ubaciti Asensija, a mladi Španjolac mu se na najbolji način odužuje u 57. minuti.

Nakon velike pogreške Rafinhe Vazquez nesebično dodaje do Asensija koji lakoćom matira Ulreicha za prednost Kraljeva.

Nevjerojatno što je sve Bayern promašio u nastavku. Opkolili su Realov gol, ali čudesno se spašavala gostujuća obrana.

Tek u 71. minuti shvatili smo da se i Ronaldo nalazi na terenu. Modrić je sjajnom dugom loptom pronašao Portugalca koji u svom stilu zabija još jedan eurogol. No, sudac poništava pogodak zbog igranja rukom i koliko god se Portugalac bunio, usporeni snimak je pokazao kako je Kuipers bio u pravu.

Do kraja je Bayern još više pritisnuio, ali nikako domaćini nisu mogli zatresti mrežu. Lewandowski uspio promašiti veliku šansu, tj. obranio mu je Navas. Može Poljak zabiti i 50 golova u Bundesligi, ali ipak nije taj ‘đilkoš‘ kao Mandžukić koji zabija u velikim utakmicama.

Ostalo je 1:2 i još najmanje 90 neizvjesnih i dramatičnih minuta na Santago Bernabeu.

Što se tiče Hrvata u večerašnjoj utakmici, Luka Modrić je za Kraljeve odigrao čitav susret, dok je Mateo Kovačić u igru ušao u 83. minuti.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 17:42