StoryEditor

Autobus naletio na bombu, 32 ljudi poginulo

Piše D  /  31.07.2019., 09:07h

Ozlijede je zadobilo 15 oosoba od kojih je većina u kritičnom stanju, naveo je Mohib ukazujući da bi broj poginulih mogao porasti, prenosi AP. Autobus je prolazio glavnom autocestom između zapadnog grada Herata i južnog grada Kandahara.

Nitko nije odmah preuzeo odgovornost. Talibanski pobunjenici djeluju u regiji i često koriste bombe na cesti kako bi ciljali vladine službenike i sigurnosne snage. Talibani su izvodili stalne napade iako su imali nekoliko rundi mirovnih pregovora sa Sjedinjenim Državama s ciljem okončanja 18-godišnjeg rata, podsjeća AP.

Do napada je došlo dan nakon što je misija UN-a u Afganistanu objavila izvješće u kojem navodi da su za većinu pogibija civila u prvoj polovini godine odgovorne afganistanske snage i njihovi međunarodni saveznici. Izvješće se odnosi na civile ubijene tijekom afganistanskih i američkih vojnih operacija protiv pobunjenika.

Izvješće UN-a navodi da su afganistanske snage u prvih šest mjeseci godine ubile 403 civila, a međunarodne snage su ubile 314 civila, dok je su talibani usmrtili  531 civila tijekom istog razdoblja, prenosi FENA.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 09:18