StoryEditor

Atletico otpisao Nikolu Kalinića, dovode novog napadača

Piše D  /  07.12.2018., 10:12h

Usprkos svemu tome, Cholo Simeone vidio je ono što nitko drugi nije i za napadača koji je u lošoj formi i daleko od najboljih godina (30) platio čak 15 milijuna eura. 

Atletico je po svemu bio savršena prilika za Kalinića da oživi karijeru i narušenu reputaciju, jer riječ je o klubu koji igra s dva napadača. I koliko god Griezmann i Diego Costa bili nezamjenjivi, par je velikih razloga zbog kojih je napadač iz Rupotina mogao računati na ozbiljnu minutažu tamo: jedina je zamjena navedenim špicama, Simeoneov način igre strahovito troši nogometaše i Atleti igra na tri fronta.

Ali, četiri mjeseca nakon što je predstavljen kao veliko pojačanje, Atletico ga je otpisao. I to kada se Diego Costa ozbiljno ozlijedio i nema ga tri mjeseca, pa se Kalinić nameće kao jedina alternativa. 

Međutim, on je do sada sakupio samo 11 nastupa, od toga tek šest kao prvotimac, a prvi gol za Atletico postigao je tek prije dva dana i to u najnebitnijoj utakmici, već riješenom uzvratu prve faze kupa protiv četvrtoligaša.

Marca piše da je Simeone prekrižio Kalinića i kako na njega ne računa kao na zamjenu za Costu. Nju je našao u Maxiju Gomezu, sjajnom i mladom (22) napadaču Celte, koji je prošle sezone postigao 18 golova, a od početka ove je zabio sedam zgoditaka, a za četiri je asistirao. U pobjedi nad Atleticom (2:0) Urugvajac je po jedan gol postigao i namjestio. 

Madridski sportski dnevnik navodi da je Simeone od Atleticovog sportskog direktora Andree Berte zatražio da počne pregovore oko dovođenja Gomeza. Ipak, problem je njegova odštetna klauzula, koja iznosi 50 milijuna eura. 

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 20:23