StoryEditor

​Apel pomoći za spas Aluminija upućen Vladi FBiH i hrvatskoj politici u BiH

Piše D  /  10.10.2018., 01:10h

900 radnika Aluminija zajedno sa svojim obiteljima po tko zna koji put u posljednjih nekoliko godina  dovedeni su u situaciju da strepe za  svoja radna mjesta  i opstojnost na ovim prostorima zbog ne dovoljne brige vlasnika društva i lošeg upravljanja bivših uprava.

Mi djelatnici Aluminija koji smo uz dosta odricanja, mukotrpnog i teškog rada  od samog podizanja tvornice 1997.god ni krivi ni dužni dovedeni u ovu situaciju u kojoj se nalazimo tražimo hitno od najvećeg pojedinačnog vlasnika koji drži ključ naše  sudbine u svojim rukama vlade F. BiH i kompletne hrvatske politike koja djeluje u BiH da neodgodivo donesu strateške odluke za spašavanje Aluminija i da krajnje ozbiljno shvate stanje u kojem se nalazimo.

Više puta u posljednjih nekoliko mjeseci smo skretali pozornost zajedno sa našim socijalnim partnerom Upravom Društva i sa predstavnicima malih dioničara koji su vlasnici 44% Aluminija koji su ne moćni da pomognu u rješavanju ovih ogromnih problema oko rasta cijene električne energije i sirovina-glinice.

Zahtjeve za održavanje  hitnih sastanaka koje smo upućivali prema Vladi F. BiH, premijeru Fadilu Novaliću, do premijerki Jelki Miličević te resornom ministru Nerminu Džindiću izostali su. Očito se  navedeni nisu htjeli igrati sa vrućim krumpirom pogotovo u predizborno vrijeme koje je bilo pred njima te su samim tim produžili našu agoniju.

NSZ Aluminij sazvao je vanrednu Skupštinu sindikata za četvrtak 11.10. 2018. god u 12 sati na kojoj bi se trebali donijeti zaključci i odluka o daljnjim aktivnostima sindikata po jednoj točki dnevnog  poduzimanje daljnje sindikalne borbe po pitanju očuvanja svojih radnih mjesta.

Mostar i čitava Hercegovina je dovedena pred totalni kolaps svjesni smo da će neki odmah jedva dočekati i ovo stanje Društva kao i moguće prosvjede djelatnika  preusmjeriti u neke političke igre u ovo poslije izborno vrijeme kada znamo kakvo je.

Ono što im imamo za  poručiti  jeste da nas  samo zanima daljnji rad našeg Aluminija i očuvanje naših radnih mjesta da ne želimo kartu u jednom pravcu.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 18:19