StoryEditor

Antonio Conte vodi Perišića i Brozovića po trofeje

Piše D  /  07.06.2019., 09:06h

Marcelo Brozović na San Siru je tri godine, ključni igrač "nerazzurra", duša Interove igre, nogometaš kojeg se nijedan klub i nijedan trener ne bi odrekli osim ako ne moraju.

Ivan Perišić u Interu je od 2015., dvije godine je na odlasku, ali izgleda da ni ovog ljeta neće otići jer novi trener ga obožava i vidi kao idealnog lijevog bočnog u 3-5-2 ili 3-4-3 formaciji.

Novi trener je Antonio Conte, čovjek koji je preuzimanjem Interove momčadi ‘zabio nož u leđa‘ Juventusu čiji navijači traže da se Conteova zvijezda makne iz ulice slavnih na Juventusovom stadionu.

Središnji stih Interove himne je ‘Pazza Inter, amala‘ (Ludi Inter, voli ga). Ali... Perišić i Brozović dobili su trenera koji je na prvu odsjekao:

- Gotovo je s ludim Interom. Jer sa mnom dolaze dvije stvari: žestoko rintanje i naslovi. Trofeji! Od mene se ne očekuje da odmah u sezoni 2019/20. nešto osvojim, ali sam ću sebi staviti tu ambiciju jer opet sam u klubu i opet imam momčad koja odmah može nešto osvojiti - rekao je Conte i... Čovjek ne govori napamet.

Tek mu je 49 godina, a sa Chelseajem je bio i prvak i osvajač FA kupa, sa Juventusom ima tri naslova i dva superkupa, a prije deset godina osvojio je i Serie B, s Barijem. Titulu najboljeg trenera osvajao je gdje god je bio.

Kao talijanski izbornik po stopostotnom je konsenzusu u dvije godine (2014-2016) izvukao maksimum iz slabašnih Azzurra. Njegova je Italija u skupini bila prva ispred Belgije, Irske i Švedske, u osmini finala senzacionalno izbacila Španjolsku, a onda ispala od tadašnjih svjetskih prvaka Nijemaca, ali tek nakon penala.

Juventinima je njegov odlazak u Inter izdaja, brojni su Interisti kojima baš i nije drago što su njihovi Nerazzurri doveli bivšeg igrača i trenera Juventusa, ali sam je Conte prije o-ho-ho godina rekao, a ta se snimka već danima vrti u talijanskom eteru:

- Danas trener ne može u nekom klubu ostati 10-15 godina ili više, do kraja karijere. Više to ni igrači ne rade. Dakle, danas sam u Juventusu, a sutra u tko zna kojem klubu, talijanskom ili inozemnom.

Kako će izgledati njegov Inter? Već je doveden sjajni stoperski rutiner iz Atletica, Diego Godin. U završnoj su fazi pregovori s Cagliarijem oko transfera Srninog i Bradarićevog suigrača Nicoloa Barelle. Icardi mora van, a na ‘devetku‘ će ili Edin Džeko iz Rome ili Romelu Lukaku iz Man Uniteda. Na desni bok stiže Federico Chiesa iz Fiorentine kojeg lovi i Juventus ili Brazilac Danilo iz Man Cityja.

Conte je radoholik. Ekstrem. Strogi režim u svemu, od taktičke discipline preko nutricionizma do ponašanja na terenu i van terena. U Interu će ili vrlo brzo ‘puknuti‘ ili... Napraviti još jedno nogometno remek-djelo, piše 24sata.hr.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 17:39