StoryEditor
Hakerska skupina

Anonymousi poslali novu poruku Vučiću: "Hej, Putinova lutko, gdje si? Još sa psima?"

Piše desk  /  09.01.2023., 09:00h

Hakerska skupina Anonymous poslala je novu poruku srpskom predsjedniku Aleksandru Vučiću. Anonymousi su obavijestili javnost da su vrlo angažirani i da su prikupili e-mail adrese stotina dužnosnika iz različitih ministarstava. Svoju poruku su završili s pitanjem upućenim Vučiću: "Hej, Putinova lutko, gdje si? Još sa psima?!“ piše Nova.rs.

Anonymousi su već krajem prosinca jednu svoju objavu na Twitteru posvetili Vučiću. Tada su objavili i videozapis u kojem uz uvrede i prijetnje govore o događajima na Kosovu. 

"Primijetili smo da srpske kriminalne grupe tenzijama i ratnohuškačkim provokacijama na sjeveru Kosova pokušavaju izazvati oružani sukob. Srpski autokratski predsjednik Aleksandar Vučić, marioneta Vladimira Putina, pokušava destabilizirati regiju koristeći mehanizme nasilja i terora ratnog zločinca Slobodana Miloševića, ali zna se da će njegovi pokušaji biti samoubilački", poručili su Anonymousi krajem prošle godine. 

Vučić je zadnji put odgovorio objavom fotografije na kojoj se igra sa psima

"Na vrhuncu rata u Ukrajini Srbija je i dalje bila jedina država koja je službeno proglasila savez s Rusijom, odbijajući stalne pozive Zapada da se pridruži sankcijama Europske unije", osvrnuli su se tada i na poziciju koju je Srbija zauzela prema ratu u Ukrajini. 

"Naša kolektivna reakcija bit će odlučna i trenutna. Anonymousi nisu mala grupa nemoćnih ljudi koje treba ignorirati. Mi smo organiziran i globalno aktivan kolektiv istomišljenika i ako ne zaustavite svoje opasne akcije na Kosovu, naša poruka će biti jasna", zaprijetili su.

Ubrzo nakon te objave Anonymousa stigao je i odgovor srpskog čelnika. "Spremamo se za borbu protiv anonimusa", napisao je Vučić na Instagramu uz fotografiju na kojoj se igra sa psima. Tek ostaje za vidjeti hoće li Vučić komentirati novu poruku Anonymousa. 

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 16:56