StoryEditor
pad izetbegovićeve stranke

Alma Čolo o borbi SDA za ostanak u vlasti: Rekli smo Schmidtu da ćemo koristiti sva sredstva

Piše DESK  /  15.12.2022., 10:37h

Potpredsjednica SDA Alma Čolo izjavila je u emisiji "Jutro za sve" na BHRT-u kako je visoki predstavnik Christian Schmidt nedavno tražio od SDA da se "povuku".

"Christian Schmidt nas je pozvao prvenstveno da nam kaže kako bismo se mi trebali povući, da pustimo  ove nove-stare snage da formiraju vlast na federalnom i državnom nivou", izjavila je Čolo.

Zatim je kazala kako je Schmidt poručio da SDA ne smije blokirati jer je najvažnije da BiH sada uđe u EU.

"Mi smo sve godine radili sve da BiH može ući u EU, ispunjavali smo ključne prioritete, ali su zakoni padali u Domu naroda zato što HDZ i SNSD nisu željeli da ti zakoni budu usvojeni", rekla Čolo. Riječ je naravno o neistini s obzirom na to da je SDA odbijala bilo kakvu suradnju po bilo kojem pitanju s političkim predstavnicima Hrvata i Srba. Upravo je SDA bila ta koja je blokirala, a sudeći po izjavama to će činiti i dalje, euroatlantski put BiH.

Čolo je kazala kako su predstavnici SDA na sastanku rekli Schmidtu kako će "koristiti sva sredstva u skladu sa ustavom i zakonom i sve na što imaju pravo", aludirajući na to da će SDA i DF pokušati zaustaviti formiranje nove vlasti.

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 02:52