StoryEditor

Ako u iduća 22 mjeseca ne optuže pedofila slučaj "Maddie" ide u zastaru

Piše D  /  22.07.2020., 02:07h

Policija koja istražuje nestanak britanske curice Madeleine McCann ima još samo 22 mjeseca da osudi glavnog sumnjivca u slučaju, kaže obiteljski odvjetnik  Rogerio Alves .

- Istraga o misterioznom nestanku djevojčice prije 13 godina morat će se ubrzati. Bit će utrka s vremenom - dodao je.

Dijete je imalo samo tri godine kada je oteto iz ljetovališta Praia Da Luiz u Portugalu 2007., a ako ne skupe dovoljno dokaza da optuže i osude pedofila Christiana Bruecknera (42), možda to više neće ni moći učiniti zbog vremenskog ograničenja odnosno odmaka u kojem se može podići optužnica. Ona je u Portugalu 15 godina od navodnog zločina.

Roditelji Madeleine McCann izjavili su kako neće biti ‘jako razočarani i iznenađeni‘ ukoliko se u istrazi pokaže manjak dokaza o njenom nestanku u 2007. godini. 

Detektivi u sjevernoj Njemačkoj proveli su šest tjedana tražeći informacije koje bi povezale nestanak djevojčice s glavnim osumnjičenim Christianom Brueckneru. No, nažalost, nisu pronašli dokaz koji im treba.

Naime, slučaj nestanka Maddie aktivan je već 13 godina točnije, od 2007. godine kada je prijavljen njen nestanak.  Roditelji se samo mogu nadati da će Brueckner biti kažnjen unutar iduća dva mjeseca, ali istraga neće trajati zauvijek, objašnjava njemački tužilac. 

Nade roditelja o pronalasku krivca padaju vodu. Pripremaju se na ono najgore. 

Kate i Garry su se više puta nadali, a nade su im pale u vodu. Samo žele saznati što se dogodilo njihovoj djevojčici nakon 13 godina potrage - rekao je prijatelj McCannana. 

- Situacija je teška i frustrirajuća za njih - dodaje. 

Brueckner kao glavni osumnjičeni u ovoj istrazi, već neko vrijeme provodi u njemačkom zatvoru zbog droge, a odslužuje i kaznu za silovanje američke turistkinje, prenose 24sata.hr.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 01:09