StoryEditor
sipa provodi

Akcija "Bjegunac" u Brčkom: Pronađena je droga, a među osumnjičenima i dva policajca

Piše Desk  /  22.11.2021., 12:01h
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su izvršili pretrese na 22 lokacije u Bijeljini, Brčkom, Orašju, Pelagićevu i Špionici i tom prilikom je pronađeno kilogram i 50 grama marihuane te 100 grama kokaina.

Akcija kodnog naziva "Bjegunac" je usmjerena protiv više osumnjičenih koji se kao organizirana kriminalna grupa bave neovlaštenom nabavkom i prodajom opojnih droga kako na području Brčko distrikta BiH, tako i na području Bijeljine, Pelagićeva i Orašja, prenosi Klix.ba.

Na 22 lokacije vrše se pretresi ukupno 18 stambenih objekata, tri vikendice i jednog privrednog objekta, a akcijom je obuhvaćeno ukupno 13 osoba plus dva policijska službenika Policije Brčko distrikta BiH.

"Tijekom pretresa pronađeno je i oduzeto kilogram i oko 50 grama marihuane te nešto više od 100 grama opojne droge kokain", rečeno je iz Policijske uprave Brčko distrikta BiH.

Akciju provode državni službenici Agencije za istrage i zaštitu u suradnji s policijom Brčko distrikta, a zbog sumnje na kaznena djela organiziranog kriminala i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Aktivnosti su započele jučer nakon što je na graničnom prijelazu Orašje uhapšena jedna osoba u čijem putničkom vozilu je pronađena droga. Nakon toga su izvršeni i pretresi njegove kuće i vikendice u Bijeljini.

Dnevnik.ba

02. svibanj 2024 15:56