StoryEditor

Željko Petrović: Zrinjski je gospodski klub koji je ostvario gigantske uspjehe

Piše desk  /  10.04.2024., 14:59h

Željko Petrović, trener HŠK Zrinjski, u Podcastu Bura govorio je o Premijer ligi BiH, očekivanjima Zrinjskog do kraja sezone, svojoj igračkoj i trenerskoj karijeri kao i o igračima s kojima je igrao i koje je trenirao.

Istaknuo je kako je "Zrinjski gospodski klub" koji je sjajno organiziran i koji se izdigao iznad bh. okvira. Ocijenio je kako Zrinjski ove sezone i te kako ima za što igrati te kako je jako dobro što će se Premijer liga BiH "skratiti" na 10 klubova. Također, rekao je kako je nužno da se u ligu uvede VAR tehnologija.

Petrović je razgovoru s urednikom i voditeljem Podcasta Bura Juricom Gudeljom govorio o svojem odnosu s Ruudom Gullitom, Guusom Hiddinkom, Dickom Advokaatom, Avramom Grantom, Diegom Maradonom, Samuelom Etoom, Robertom Carlosom i drugim ikonama svjetskog nogometa.

Također, prisjetio se svoje igračke karijere i puta od Budućnosti, preko Dinama i Seville pa do osvajanja naslova prvaka Nizozemske s PSV-om i statusa igračke legende u Japanu.

Govorio je o razvoju metoda treninga nogometaša te kako je susret sa Stankom Poklepovićem Špacom bio za njega revolucionaran.

Luku Modrića je pak nazvao "nogometnim Mozzartom", a govorio je i o razlikama između reprezentacija Hrvatske i Srbije.

Kao dva najbolja igrača s prostora jugoistočne Europe naveo je Dejana Savićevića i Safeta Sušića.

Opširnije pogledajte u videu.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 17:39