StoryEditor

Turisti se vraćaju u BiH, ali i građani BiH odmaraju u inozemstvu

Piše Nikolina Turić  /  19.07.2021., 11:07h

Krešić je istaknuo kako se turisti pomalo vraćaju u Mostar, Međugorje i Neum. Turista, veli, u ovom trenutku ima najviše u Neumu.

“Sezona nije u najbolja, ali  očekuje se poboljšanje kroz sljedeće tjedne”, rekao je Krešić.

Na pitanje kakva je općenito situacija u turizmu ove turističke sezone kaže kako su očekivanja velika.

“Ugostitelji ovise o situaciji s pandemijom. Nadamo se kako će se situacija na granici popraviti zbog prelaska i velikog broja turista iz drugih zemalja“, rekao je Krešić.

Ističe kako u Neum dolaze ponajviše domaći gosti, ali i kako ima turista iz drugih zemalja. 

“Na Neum se odlučuju zbog sigurnosti, pogotovo domaći turisti”, istaknuo je.

Nakon što su mnoge zemlje počele popuštati mjere koje su uvedene zbog pandemije, turističke agencije su počele objavljivati svoje ponude. Tako turističke agencije u Mostaru nude bogat izbor ljetovanja u inozemstvu. 

U razgovoru s direktoricom agencije Nikki Travel Nikicom Demirović saznajemo kako su ove godine “hit”  ljetovanja u Turskoj i Egiptu. Ove zemlje su toliko popularne da više nema mjesta u organiziranim zrakoplovima iz Sarajeva.

“Kolege iz Sarajeva će uključiti i dodatne zrakoplove nekoliko puta u tjednu. Dva aviona lete za Antalyju, svi su popunjeni za  kolovoz i rujan. Velika je potražnja za Turskom. Za ulazak u Tursku je potrebno cijepiti se ili predočiti negativan PCR test ili antigenski test”, rekla je Demirović.

Kaže kako su pak cijene u Hrvatskoj na razini  prošlogodišnjih,  kapaciteti su puni tako da više ne možete dobiti obične sobe nego samo superior, luksuzne sobe.

Puno ljudi se ove godine odlučuje i za Crnu Goru, ponajviše zato što za ulazak u ovu zemlju nije potrebno biti cijepljen, a pri tom su i cijenama konkurentni. 

Turistička agencija Nikki Travel ima široku ponudu. Najpopularnija odredišta su Hrvatska, Crna Gora, Turska, Egipat, Albanija i Tunis. Popularna su i domaća odredišta u BiH. 

Turistička agencija Fortuna Lufthasen City Centar u Mostaru kao najpopularnija odredišta izdvaja Hrvatsku i Crnu Goru. Ove godine prilično su popularni all-inclusive hoteli.

Dnevnik.ba

26. studeni 2022 19:28