StoryEditor

RED BULL CLIFF DIVING: Počelo natjecanje elitnih svjetskih skakača u Mostaru

Piše D  /  16.09.2017., 01:09h

Prve dvije serije natjecateljskih skokova održane su u petak, a najbolji su bili Adriana Jimenez i Kris Kolanus. Oni će u veliko finale ući s vodećih pozicija.

- Zapravo nisam ni znala, tek nakon izvjesnog vremena neko mi je javio da vodim. Osjećaj je dobar, ali nije još gotovo. Nadam se da će i sutra biti kao danas - izjavila je Meksikanka Jimenez.

Poljak Kolanus optimistično kaže da zna da može izvesti dobre skokove za visoke ocjene, tako da misli da će ciljati na pobjedničko postolje.

- Divno je vidjeti da Kris vodi nakon dvije runde. Naša kćerkica Roksana i ja smo veoma ponosne, navijale smo za njega - radosna je bila Kolanusova supruga, njemačka skakačica Anna Bader, koja također nastupa u Mostaru. Aktualna prvakinja, Australka Rhiannan Iffland, bit će nažalost prisiljena da propusti natjecanje u Mostaru zbog ozljedee koljena zadobivene prilikom pripremnog skoka na zagrijavanju.


Sportski direktor prvenstva Greg Louganis, legenda američkog sporta, vlasnik brojnih zlatnih olimpijskih medalja i vjerojatno najveći skakač svih vremena tvrdi da bilo tko može pobijediti.

- Neki od skakača su danas bili zaista dobri. Uz svega četiri skoka vrlo je malo prostora za greške, tako da moraju biti dobri- kaže Louganis.

Očekuju se da veliki broj gledatelja ispuni prostor ispod i oko mosta, te sva druga mjesta odakle mogu gledati skokove. Samo iz Sarajeva prema Mostaru su krenule tri kompozicije vlakova s putnicima koji žele gledati natjecanje. Ulaz na skokove je besplatan, a Stari most će za vrijeme njegovog održavanja biti zatvoren od 12:00 do 15:30h.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 21:08