StoryEditor

Ovo je jedna od najljepših navijačkih gesti u povijesti hrvatskog nogometa

Piše Ivan Crnjac  /  14.08.2017., 02:08h

Još za života, malenom Stjepanu navijači Cibalije su napravili prekrasnu navijačku pjesmu koja zorno prikazuje težak život koji je dječak prolazio. Ovakvi potezi navijača mnoge ostave bez teksta jer su navijači društvena skupina koju se smatra izrazito ‘tvrdom‘, zaostalom, ponekad i nasilnom. Ali, kad je riječ o njihovim međusobnim odnosima, često znaju pokazati da su i oni - poput svih nas, izrazito krvavi ispod kože.

Dječak kojem je pjesma posvećena, jučer, 13. kolovoza, trebao je proslaviti svoj rođendan, međutim, umro je još ranije od posljedica bolesti. 

Ono što je ostalo trajno u sjećanju mnogima je entuzijazam tog istog dječaka koji se unatoč svim nedaćama i fizičkim preprekama borio odbijajući bilo kakvu vrstu posustajanja. Njegove navijačke kolege su ga nagradile na najbolji mogući način.

Mnogo je toplih ljudskih priča oko nas. I mnoge od njih nemaju sretan kraj. Ovo je jedna od takvih priča. Međutim, imala je sretan početak i jedan vijek trajanja. Dječak danas svoju Cibaliju gleda s nekog ljepšeg mjesta, no ono što ostaje u trajni zalog svima je primjer kako se treba i može nositi u životu sa svim nedaćama. 

 

"Preminuo je Stjepan Vojnić, najveći navijač Cibalije kojeg je bolest nažalost pobijedila.

Mladić koji je jučer, 13. kolovoza, trebao proslaviti 19. rođendan bolovao je od celebralne paralize koja ga nije sprečavala da bude uz svoj klub na gotovo svakoj domaćoj utakmici.

Zbog svoje odanosti često je na stadionu u Vinkovcima dobivao ovacije, kako od Ultrasa tako i od suparničkih navijača. Paralelno s borbom protiv bolesti, živio je aktivno i sa svojom Cibalijom, znao je nazočiti i treninzima…

Njegova smrt rastužila je sve nogometne navijače u Hrvatskoj."  

Preminuo je Stjepan, no ostala je priča. Izrazito lijepa i životna. Zahvaljujući upravo onim ‘tvrdim‘, zaostalim, ponekad i nasilnim navijačima. Sretan ti rođendan Stjepane, navijaj i dalje za svoju Cibaliju.

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 04:24