StoryEditor

NIJE SVE MED I MLIJEKO Slavni na putu do pakla i natrag

Piše D  /  10.10.2017., 08:10h

Mnogi od njih su zbog ovakvog stila života sebi dopustili da padnu pod utjecaj alkohola i droga i time ozbiljno ugroze svoju karijeru.

Srećom po njih, ali i po obožavatelje, uspjeli su se izboriti sa ovisnošću i danas svojim primjerom pokazuju da je, ipak, moguće prevazići probleme i preokrenuti život.

Donosimo vam listu s imenima poznatih koji su uspjeli vratiti se na pravi put.

Eminem

Popularni reper je uvijek bio poznat po zloupotrebi nelegalnih supstanci, ali su mu na kraju zamalo došli glave lijekovi za smirenje, ali i oni protiv nesanice i bolova.

On se 2007. predozirao i samo mu je brza reakcija ljiječnika spasila život. Nakon toga, zbog osjećaja odgovornosti prema svojoj kćerki, kao i dvoje usvojene djece, odlučio je pod svaku cijenu pobjeći iz pakla.

Glazba i ljubav bližnjih su igrali veliku ulogu u njegovom oporavku.

Adele

Na početku karijere britanska pjevačica je dosta brinula o tome kako izgleda na bini. Kako bi se ohrabrila i podigla samopouzdanje, počela je piti prije koncerata.

Vremenom je ova navika postala sve učestalija i ozbiljno joj je ugrozila karijeru. Često je dolazila u situacije da zaboravlja tekstove pjesama na bini i odlaže obaveze zbog mamurluka i neispavanosti. Što je najgore za njenu profesiju, primijetila je da alkohol loše utječe i na njen glas.

Ipak, poslije operacije ligamenata Adele je donijela odluku da prestane piti i danas se osjeća bolje nego ikad.

Robert Downey Junior 

Od karizmatičnog mladića iz glumačke obitelji očekivalo se da će vrlo lako postati velika zvijezda, međutim Robertov put do vrha je bio znatno trnovitiji.

Iako je već u dvadesetim glumio glavne uloge u filmovima vrhunske produkcije, zloupotreba droge, skandali i problemi sa zakonom su ga u drugoj polovini devedesetih doveli do dna. Čak je i 16 mjeseci proveo iza rešetaka.

Njegov oporavak je počeo 2001, a sa svakom sljedećom godinom je bio sve bliži stazama stare slave. U 2008. godini, kad je igrao u filmovima "Iron Man" i "Tropic Thunder", svima je već bilo jasno da mogu ozbiljno računati na njega i od tada se nalazi u uskom krugu najvećih filmskih zvijezda današnjice.

Angelina Jolie

Slavna holivudska glumica nije krila da je često koristila narkotike. "Probala sam sve droge koje postoje. Bilo je to veoma mračno doba za mene", rekla je u jednom intervjuu.

Biografija slavne glumice je puna gorkih iskustava. Osim ovisnosti od droge, nju su mučile i anoreksija i depresija. Kad je saznala da će igrati glavnu ulogu u filmu "Lara Croft: Tomb Raider" odlučila je okrenuti drugi list.

Nakon što je pomogla sebi, krenula je pomagati i drugima. Usvojila je djecu iz najsiromašnijih dijelova naše planete i posvetila se humanitarnom radu.

Daniel Radcliffe

Filmski Harry Potter se jedno vrijeme nije odvajao od čašice alkohola.

Nije bilo rijetko da tijekom snimanja filmova bude pijan, a nekoliko puta mu se dogodilo da se probudi na nepoznatim mjestima, bez sjećanja kako je tu završio.

Po završetku posljednjeg filma o mladom čarobnjaku nešto se u njemu prelomilo. Jednog dana je otišao u dugu šetnju i nakon pet satu hoda shvatio da ni u jednom trenutku nije imao želju za alkoholom.

Ovo saznanje ga je motiviralo u namjeri da više nikad sebi ne dozvoli da bude rob alkohola. Danas je potpuno trijezan i, kako je sam istaknuo, jedino na šta je navučen su duge šetnje.

Dnevnik.ba


 

 

28. travanj 2024 08:49