StoryEditor
Podcast BURA

Mladenka Vukojević: Povećava se broj djece s neurorazvojnim teškoćama

Piše desk  /  07.12.2023., 17:01h

Mladenka Vukojević, izvanredna profesorica i defektologinja u Podcastu Bura govorila je problemima s kojima se suočavaju djeca s poteškoćama u razvoju, društvenoj inkluzivnosti kao i tomu kako se u posljednjih 20-ak godina mijenjao stav društva prema osobama s poteškoćama u razvoju.

Vukojević je kazala kako se u zadnjih 20-ak godina povećao broj djece s poteškoćama u razvoju, ali i da se značajno u pozitivnom smislu promijenio odnos društva prema tim osobama.

Također, u razgovoru s urednikom i voditeljem Podcasta Bura Juricom Gudeljom, Vukojević je objasnila zbog čega je važno da se unutar zdravstvenog sustava, poglavito bolničkog, mogu dobiti sve potrebne zdravstvene usluge za djecu s poteškoćama u razvoju.

Kao jedan od glavnih problema naveden je manjak stručnog osoblja koje bi se trebalo rehabilitacijom djece s poteškoćama u razvoju.

"Ipak, unatoč tomu, SKB Mostar je upravo meni platio niz edukacija i spreman je slati ljude na edukacije diljem svijeta.

To navodim iz osobnog primjera", navela je. Bilo je riječi i o problemima s kojima se suočavaju roditelji djece s poteškoćama u razvoju te ogromnoj energiji koju ti roditelji moraju uložiti kako bi razvoj svoga djeteta približili stupnju razvoja tipičnog djeteta.

Dnevnik.ba

22. srpanj 2024 03:09