StoryEditor

Hezonja: "Hrvatski dres oblačim samo zbog ljudi koji su bili i poginuli u ratu"

Piše D  /  28.06.2021., 04:06h

Ovog tjedna će uspjeh iz Torina pokušati ponoviti u Splitu i izboriti plasman na Igre u Tokiju.

Dan prije početka splitskog turnira portal BasketNews objavio je veliki intervju s Hezonjom, koji je vođen dok je naš košarkaš još bio u Ateni, gdje je s Panathinaikosom osvojio grčku dvostruku krunu.

U intervjuu je uglavnom s puno ljubavi i emocija govorio o klubu u koji je došao protekle zime, nakon što je izgubio mjesto u NBA ligi. O reprezentaciji je, pak, govorio u sasvim drukčijem tonu.

Ne zaboravlja da su ga proglašavali neprijateljem

"Ne osjećam ništa, nije me briga. Igram za reprezentaciju zbog ujaka koji je poginuo u ratu. I otac mi je bio u ratu. Igram za te ljude, od kojih mnogi nisu više među nama. Nemam odnos s ljudima koji vode Savez. Iskazujem poštovanje onima koji su prošli kroz teška vremena. To je jedini razlog zašto dolazim i oblačim taj dres. Kad sam mogao, uvijek sam dolazio. Kad nisam jer sam bio ozlijeđen, pa sam odbio igrati, smatrali su me neprijateljem", rekao je Hezonja na pitanje o povratku u reprezentaciju nakon pet godina.

"Nadam se da ćemo uspostaviti odnos, ali da bi se to dogodilo, oni moraju shvatiti što sam radio, da nisam bio sebičan, da nije zapravo bila moja odluka da ne igram. Ali ne brinem se o tome. Ako ne izgladimo stvari, izgubit ćemo. Razgovarao sam s tim ljudima puno puta prije roka za prijavu igrača i zasad mi se sve čini u redu", rekao je tada Hezonja, koji je u međuvremenu odigrao četiri pripremne utakmice za reprezentaciju i djeluje spremno za ključni tjedan u Splitu.

Hrvatska prvu utakmicu igra protiv Brazila u srijedu, a u četvrtak joj je protivnik Tunis. Polufinale i finale turnira igraju se za vikend, a samo će pobjednik izboriti plasman u Tokio.

Dnevnik.ba

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

26. travanj 2024 01:10