StoryEditor
konferencijska liga

Zrinjski ostao neporažen u sudaru s Aston Villom

Piše fena  /  14.12.2023., 21:38h

Nogometaši Zrinjskog oprostili su se od Europe odigravši 1:1 s Aston Villom u posljednjem susretu 6. kola Konferencijske lige.

U prvih 45 minuta engleska momčad dominirala je u posjedu, ali gosti nisu bile previše agresivni i opasni pa se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 0:0.

Aston Villa je do vodstva došla u 61. minuti. Obrana Zrinjskog zaboravila je Nicola Zaniola, kojemu nije bilo teško s pet metara poslati loptu u mrežu.

Nakon primljenog pogotka domaći nogometaši došli su do malo više prostora za igru.

Uslijedile su dvije velike šanse za Zrinjski. U 74. minuti nakon udarca iz kuta Josip Ćorluka je s pet metara šutirao pored gola.

Sedam minuta kasnije Aldin Hrvanović blokirao je ispucavanje protivničkog golmana, ali nije uspio odbijenu loptu ugurati u mrežu.

Ipak, u 87. minuti Zrinjski je došao do izjednačenja. Nakon solo akcije Matija Malekinušić pogodio je suprotni gornji kut gola Ville za konačnih 1:1.

U drugom susretu skupine E Legija je u Varšavi svladala AZ Alkmaar 2:0 pa će iz ove skupine natjecanje u Konferencijskoj ligi nastaviti Aston Villa s prve i Legija s druge pozicije.

Zrinjski je prva momčad iz BiH koja je izborila nastup u grupnoj fazi nekog Uefinog natjecanja.

Plemići su u prvom kolu u Mostaru upisali senzacionalnu pobjedu nad Alkmaarom 4:3, zatim su uslijedila četiri vezana poraza te večerašnji remi protiv treće momčadi engleskog prvenstva.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 08:12