LIVNO, 22. prosinca (FENA) – Tisuće građana okupilo se u četvrtak na središnjem gradskom trgu u Livnu kako bi svečano dočekali izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića koji je drugi put hrvatsku nogometnu reprezentaciju doveo do medalje.  FENA -
StoryEditor
Jubilarni stoti "Portret prvaka" RTV HB

Zlatko Dalić: Obitelj, vjera, hrvatska reprezentacija i domoljublje su moji prioriteti

Piše desk  /  11.03.2024., 10:42h

U programu RTV Herceg Bosne emitirano je novo izdanje emisije Portret prvaka. Gost jubilarnog 100. izdanja emisije je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

 

Najuspješniji i najdugovječniji hrvatski izbornik govori o svojoj igračkoj i trenerskoj karijeri.

Kao igrač započeo je u Troglavu iz Livna, želio je uspjeti u Hajduku, put ga odveo u Dinamo Vinkovci, Budućnost, Velež a karijeru završava u Varteksu gdje počinje i trenerski posao.

Jedini otkaz kao trener dobiva u Rijeci nakon koje kratko vodi Dinamo Tiranu i Slaven Belupo a svoje kvalitete kao stručnjak potvrđuje u Aziji gdje provodi više od 6 godina.

Nakon Azije događa se povijesni poziv da vodi hrvatsku nogometnu reprezentaciju s kojom osvaja srebro i broncu na Svjetskom prvenstvu i srebro u Ligi nacija.

Između ostalog Dalić najavljuje Europsko prvenstvo u Njemačkoj i govori o obitelji, vjeri i domoljublju što su mu i prioriteti u životu.

Osvrnuo se na BiH nogomet i dvije ličnosti koje su obilježile njegovu karijeru, na Miroslava Ćiru Blaževića i Luku Modrića.

Urednik i voditelj emisije Portret prvaka je Albert Pehar.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 09:30