StoryEditor
CIJENJENI PIKSI

Zlatko Dalić ima manju plaću od izbornika Srbije! Evo koliko zarađuju treneri reprezentacija

Piše desk  /  08.11.2022., 22:44h

Na prvom mjestu nalazi se strateg Njemačke, koji godišnje uprihodi šest i pol milijuna eura. Razlika u zaradi trenera Hrvatske i Srbije jest 100 tisuća eura.

Znamo da nogometaši koji će nastupiti na Mundijalu u Katru zarađuju astronomske svote novca, ali rijetko kada se priča o zaradi izbornika, prenosi Večernji list.

Ipak, dva tjedna prije Svjetskog prvenstva, ni to više nije nepoznanica, javlja srpski Blic. Na prvom mjestu nalazi se trener Njemačke Hansi Flick.

On zarađuje šest i pol milijuna eura, prema informacijama kojima raspolaže Finance Football. Odmah iza njega je Englez Gareth Southgate koji ima plaću od 5.8 milijuna eura godišnje.

Zanimljivo je da Zlatko Dalić, izbornik Hrvatske koji je vodio zemlju do finala SP u Rusiji, ima plaću od 550 tisuća eura, što je manje od cifre koju zarađuje trener Srbije.

Naime, Dragan Stojković - Piksi godišnje uprihodi 650 tisuća eura. Funkciju trenera Orlova obnaša od ožujka prošle godine, a u 20 je utakmica upisao 13 pobjeda, uz četiri remija i tri poraza. 

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 14:38