StoryEditor
hbž

Zahuktavaju se pripreme za turnir "Šest sela" u Orguzu kod Livna: Pobjedniku 10.000 maraka

Piše DESK  /  14.07.2023., 13:48h

Pripreme za Međunarodni nogometni turnir "Šest sela" u Orguzu kod Livna se zahuktavaju. Organizatori su nam otkrili kako su vrlo zadovoljni brojem prijava na turnir te da očekuju i zavidan broj posjetitelja. Pored malonogometnog turnira, u Orguzu će istovremeno biti organiziran i turnir u boćanju ili balotama, kako se u livanjskom kraju naziva ovaj sport. Turniri će se održati od 4. do 13. kolovoza.

Kad je riječ o malonogometnom natjecanju, uplate po ekipi iznose 300 maraka. Pobjednik turnira će uzeti nagradu od 10.000 maraka, drugoplasirana ekipa 4.000 a trećeplasirana 1.000. Tu su još i nagrade od po 500 KM za najboljeg igrača, vratara i strijelca turnira.

Što se, pak, balota tiče, uplate po ekipi su 100 KM, a pobjednik osvaja 2.000 KM. Drugoplasirana ekipa će osvojiti 1.000 KM dok će trećeplasirana momčad uzeti 500 KM. Također, nagrade od po 100 KM će osvojiti i najbolji igrač i strijelac turnira u balotama.

Prijave za oba turnira traju do 2. kolovoza.

Inače, u revijalnom dijelu turnira nastupit će grupa Borak iz Širokog Brijega te Tomi Sučić iz Livna.

"Sve više livanjskih poduzeća prepoznaje naš trud i želju da oživimo našu župu a samim time i cijelu našu općinu te nas podržavaju kroz sponzorstvo. To je potvrda sa smo na dobrom putu a naši najpotrebitiji će itekako osjetiti naš uspjeh jer cijela ova priča ima naravno humanitarni karakter", rekao nam je Ante Teklić, jedan od organizatora turnira. 

Poznato je da su ljudi s ovih prostora veliki humanitarci, dodao je, u najvećim mukama najbrže se ujedine a kroz rad naše udruge "Udruga građana 6 sela"  takvu slogu želimo postići i onda kad nismo na mukama. 

"Svi su dobrodošli na druženje u obiteljskom ambijentu. Dođite i uživajte s nama u dobroj atmosferi i pozitivnoj energiji", rekao je Teklić.

O turniru Šest sela i pokušaju oživljavanja livanjske župe Čuklić opširnije čitajte OVDJE.

Dnevnik.ba

 

 

 

16. svibanj 2024 20:26