StoryEditor
bivši igrač barcelone

Trostruki osvajač Lige prvaka ide na dugogodišnju zatvorsku kaznu zbog silovanja, žrtvi mora platiti veliki iznos, a kazna bi se mogla i povećati

Piše desk  /  02.03.2024., 14:34h

Španjolsko tužiteljstvo će uložiti žalbu na presudu Daniju Alvesu kako bi brazilski nogometaš dobio još jaču kaznu od četiri i po godine zatvora na koliko je osuđen zbog silovanja, piše "France-presse".

Izrečena kazna od četiri godine i šest mjeseci zatvora je mnogo manja od devet godina zatvora koliko je ranije tražilo tužiteljstvo ako bude proglašen krivim. Odvjetnici žrtve su tražili 12 godina zatvora.

Alves je 22. veljače pred sudom u Barceloni osuđen na četiri godine i šest mjeseci zatvora zbog seksualnog napada na mladu ženu u noćnom klubu u Barceloni 31. prosinca 2022. godine.

Sud je tada naložio Alvesu da žrtvi isplati 150.000 eura na ime odštete i naložio da bude pod nadzorom pet godina, te da ne smije da komunicira sa žrtvom niti da joj se približi.

Alves je tijekom suđenja negirao krivicu i rekao da je njihov susret bio sporazuman, dok je žena svjedočila da ju je Brazilac silovao u toaletu noćnog kluba u Barceloni.

U zatvoru je od 20. siječnja prošle godine. Sud je u više navrata odbio zahtjeve za puštanje uz kauciju zbog rizika od bjegstva, uprkos tome što je predao putovnicu i imao bi uređaj za praćenje. Brazil ne izručuje svoje državljane koji su osuđeni u inozemstvu.

Alves (40) je jedan od najtrofejnijih igrača u povijesti, tijekom karijere osvojio je 42 titule, uključujući tri Lige prvaka s Barcelonom i dva Kupa Amerike s Brazilom. Najveći uspjeh ostvario je igrajući za Bracu sa kojom je osvojio 23 trofeja od 2008. do 2016. godine.

Dnevnik.ba

03. svibanj 2024 00:47