StoryEditor
njemački nogometaš

Toni Kroos nakon Eura završava karijeru

Piše desk  /  21.05.2024., 13:45h

Njemački nogometaš Toni Kroos iznenada je odlučio prekinuti karijeru u 35. godini. Sjajni njemački veznjak Real Madrida odigrat će još predstojeće Europsko prvenstvo, a onda završava profesionalnu karijeru. Kroos je i ove sezone standardan kod trenera Carla Ancelottija. Vijest je potvrdio i njegov Real Madrid.

Odigrao je 46 utakmica. Postigao je jedan gol te podijelio devet asistencija u 3009 minuta igre. Nijemac se istaknuo sjajnim partijama u završnici sezone, posebno u Ligi prvaka. Kroos je u Real Madrid stigao u srpnju 2014. za 25 milijuna eura iz Bayerna. Odmah se nametnuo kao jedan od najboljih veznjaka svijeta, uz Luku Modrića i Brazilca Casemira, s kojima je imao sjajnu suradnju.

Kroos je karijeru započeo u Hansi Rostock, a potom je otišao u Bayernov omladinski pogon 2006. godine. U sezoni 2009./2010. igrao je na posudbi u Bayer Leverkusenu, gdje je eksplodirao. Odigrao je zatim nekoliko sjajnih sezona za Bayern, da bi prije deset godina prešao u Real Madrid. Za Real je odigrao dosad 463 utakmice.

Osvojio je sve što se osvojiti moglo

Zabio je 28 golova te 98 puta asistirao. Izvjesno je da će se Kroos oprostiti od Reala u finalu Lige prvaka protiv Borussije Dortmund.Kroos će karijeru završiti nakon Eura u Njemačkoj. Elf ondje otvara natjecanje protiv Škotske. Ta se utakmica igra 14. lipnja u Münchenu, a u skupini su još Mađarska i Švicarska.

Za reprezentaciju Njemačke ima 108 nastupa i 17 golova, a 2014. je u Brazilu osvojio Svjetsko prvenstvo kao jedan od ključnih igrača reprezentacije Joachima Lowa. S Realom je po četiri puta osvojio La Ligu i Ligu prvaka. S Bayernom je triput bio njemački prvak, a jednom europski.

Dnevnik.ba

23. srpanj 2024 02:32