StoryEditor
kraljev put

Tomislavgrad: Međunarodna Hard Enduro utrka "King‘s Path"

Piše fena  /  28.07.2022., 16:10h

U organizaciji Enduro kluba ‘‘GaaS‘‘ iz Tomislavgrada, na brdskim stazama oko Stipanjića pored Tomislavgrada 30. i 31. srpnja održat će se šesta po redu Međunarodna Hard Enduro utrka pod nazivom King‘s Path (Kraljev Put).

Za utrku je do sada prijavljeno 80 vozača iz šest europskih država koji će pokušati svladati vještačke i prirodne prepreke brdsko planinskim dijelom Tušnice, Vučipolja i Kologaja.

Utrka se boduje za prvenstvo BiH, a prvi dan natjecanja održat će se kvalifikacijski dio u 14 i 17 sati gdje se vozači bore za startnu poziciju, dok u nedjelju utrka počinje u 11 sati i vozi se cca 45 km.

Utrka se vozi u tri kategorije: Pro, Amater i Veteran klasa u kojem vozači trebaju prijeći zadanu rutu u sto kraćem vremenu.

Kako su naveli organizatori, u tijeku su završne pripreme za uređenje baze utrke kao i trase kvalifikacijskog ''prologue-a'' čime će sama staza za utrku biti uređenija i zahtjevnija uz vrhunsko označavanje, odnosno markiranje.

Iz Moto saveza BiH poručili da je Enduro klub ''GaaS'' zadovoljio standarde i zaslužio da utrka ''King's Path'' bude uvrštena u Kalendar Prvenstva BiH u Extreme/Hard Enduru.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 10:45