StoryEditor
transferi

Talijanski insajder: "Marko Rog se vraća u Dinamo"

Piše desk  /  10.02.2024., 09:23h

Gotovo je, Marko Rog (28) se vraća u Dinamo, tvrdi Nicolo Schira. Podsjetimo, talijanski insajder u petak je objavio da je Dinamo i Cagliari moraju dogovoriti još samo jedan detalj - duljinu posudbe. Prema Schirinim informacijama, sada je i to riješeno i Rog će idućih 12 mjeseci provesti u zagrebačkom klubu.

Danas bi trebao obaviti liječnički pregled i potpisati ugovor. Dinamo se nalazi na trećem mjestu SuperSport HNL-a s 40 bodova, dva odnosno četiri manje od Hajduka i Rijeke, s time da Plavi imaju utakmicu manje te navijače triju klubova do kraja očekuje napeta borba za titulu.

Rog ima velikih problema s ozljedama

Rog ima strahovitih problema s ozljedama. U zadnje četiri godine je prije svega zbog križnih ligamenata koljena propustio čak 105 utakmica. Ako se sada vrati u Dinamo, to će napraviti također teško ozlijeđen. Posljednju utakmicu odigrao je još 30. svibnja prošle godine. Njegov povratak na teren očekuje se krajem ožujka.

S druge strane, ako su financijski uvjeti u redu, onda bi Dinamo u njemu mogao imati posao malog rizika, ali i potencijalno visoke nagrade jer je ipak igrač s velikim iskustvom igranja jakih liga, Lige prvaka u Dinamu, pa čak i velikih natjecanja s Hrvatskom. Plavi možda na neki način žele i pomoći svojem bivšem igraču da rehabilitira svoju karijeru.

Rog je karijeru započeo u Varaždinu, a potom je igrao za Split. Prema podacima Transfermarkta, Dinamo ga je doveo 2015. za 5 milijuna eura, čime je postao najskuplji igrač u povijesti HNL-a. U zagrebačkom klubu upisao je 62 službena nastupa, 11 pogodaka i šest asistencija te osvojio jednu titulu prvaka HNL-a i jedan Kup.

Godine 2016. otišao je na posudbu u Napoli, a potpuni transfer kompletiran je godinu dana kasnije i iznosio je 13.5 milijuna eura. U jednoj je sezoni potom bio posuđen Sevilli, zatim 2019. i Cagliariju. Ove sezone nije upisao nijedan nastup zbog spomenute ozljede koljena. Ima i 21 nastup za hrvatsku reprezentaciju.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 19:37