StoryEditor
nemili događaj

Suigrač se prisjetio Eriksenove nesreće i otkrio o čemu su razgovarali kada su ga okružili

Piše desk  /  25.12.2021., 19:30h
Nogometni reprezentativac Danske Yussuf Poulsen prisjetio se trenutka koji je obilježio svjetski nogomet u 2021. godini, a to je srčani udar kojeg je na terenu preživio Christian Eriksen.

Doskorašnji član Intera je, podsjetimo, u prvom nastupu na Europskom prvenstvu proteklog ljeta doživio srčani udar, a liječnici su ga uz velike napore uspjeli ostaviti među živima.

Scene sa stadiona Parken bilo je tužno gledati i preko malih ekrana, tako da je teško zamisliti u kakvom stanju su bili reprezentativci Danske i Eriksenovi suigrači tijekom utakmice protiv Finske.

Yussuf Poulsen se u rekapitulaciji godine prisjetio tog nemilog događaja i otkrio što su danski nogometaši izgovarali kada su okružili svog suigrača u nadi da će preživjeti.

"Kada smo ga okružili, svi smo se plašili da ga gledamo dok umire. I danas se sjećam riječi koje smo izgovarali. 'Izdrži, molimo te', govorili smo i šaputali jedni drugima", rekao je Poulsen za njemački Sky Sport.

Poulsen smatra kako se Eriksen ne bi izvukao da se nesreća dogodila u njegovom domu te da je pozitivno što su liječnici bili prisutni tijekom utakmice u Danskoj.

"Hvala Bogu, on se izvukao, tako da možemo sada govoriti o tome jer je u suštini to pozitivna priča. Dobra je stvar jer bi mnogi drugi ljudi umrli u Christianovoj situaciji. Bio je sretan da se to dogodilo tijekom utakmice gdje su svi bili prisutni i mogli su mu ukazati pomoć. Da se to dogodilo u boravku njegove kuće, ne bi bio s nama danas", zaključio je Poulsen.

Naknadno je potvrđeno da je Eriksen preživio snažan srčani udar od kojeg se i dan danas oporavlja. Počeo je s lakšim treninzima, no nogomet više neće igrati u najjačim ligama svijeta.

Dnevnik.ba

19. svibanj 2024 19:23