StoryEditor
službeni rezultat: 0-3

Stadion Veleža suspendiran, pokrenut postupak protiv Šemsudina Hasića

Piše desk  /  22.09.2021., 15:17h
Natjecateljska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine registrirala je prekinutu utakmicu Velež - Borac službenim rezultatom 0:3 u korist Banjalučana, a suspendiran je i stadion mostarskog kluba te je pokrenut disciplinski postupak protiv predsjednika Rođenih Šemsudina Hasića.

Utakmica 10. kola m:tel Premijer lige BiH između Veleža i Borca prekinuta je u 81. minuti zbog ulaska domaćih navijača na teren te se nije nastavila pri rezultatu 0:2 za goste.

Iako su, kako piše Klix.ba, predstavnici policije tvrdili da mogu osigurati miran nastavak utakmice, iz Nogometnog saveza BiH navodno nije došla dozvola za nastavak susreta.

Delegat Dragomir Đajić iz Istočnog Sarajeva je navodno dobio instrukcije iz saveza da se utakmica konačno prekine, a danas je zasjedala Natjecateljska komisija koja je očekivano utakmicu registrirala 3:0 u korist Borca te je pokrenula disciplinski postupak protiv predsjednika Rođenih Šemsudina Hasića i ostalih osoba odgovornih za organizaciju utakmice.

Također, stadion Rođenih je suspendiran, a o visini kazne odlučivat će se na sjednici Disciplinske komisije koja počinje u 15 sati.

Podsjetimo, nakon prekinute utakmice između Veleža i Borca glavni sudac meča Sabrija Topalović napadnut je u blizini Jablanice u automobilu u kojem se nalazio zajedno sa svojim pomoćnikom Admirom Šehovićem i supervizorom suđenja Adnanom Alispahićem.

Do napada je došlo u tunelu Lendava, gdje je presretnut automobil u kojem se nalazio Topalović, a nakon toga je zapaljen.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 15:55