StoryEditor
direktor Šahtara

Srna: Ruse neću komentirati, oni su za mene gotovi

Piše desk  /  23.08.2022., 19:07h

Izgubili smo apsolutno sve što smo imali. Postali smo klub bez adrese koji igra po Lavovu, Harkovu i sada Kijevu, istaknuo je Srna.

Danas je počelo prvenstvo Ukrajine u nogometu. Šahtar je otvorio sezonu utakmicom protiv Metalista iz Harkiva (0:0), a  cijelu situaciju za BBC je komentirao bivši hrvatski reprezentativac, a danas direktor Šahtara Darijo Srna.

- Prvo, jako sam sretan zbog obnove ukrajinskog prvenstva, ali sam isto tako svjestan i stalno oprezan. Naši igrači treniraju bez obzira na sve. Nogometaši mogu na sat, dva zaboraviti na trenutnu situaciju i igrati nogomet, rekao je Srna.

Situacija u Kijevu i još nekim drugim gradovima za sada je uredu. Tamo je i Šahtar otvorio svoju sezonu u kojoj će vrijediti posebna pravila. - Ako se oglase sirene, moramo svi otići na parking i čekati 15, 20 minuta. Tako pokazujemo da smo svi isti, dodaje Srna i podsjeća na činjenicu da borba traje već osam godina. 

- Za nas je rat počeo 2014. godine, a ne u veljači ove godine. Izgubili smo naš matični grad Donjeck, navijače, stadion, kuće. Izgubili smo apsolutno sve što smo imali. Postali smo klub bez adrese koji igra po Lavovu, Harkovu i sada Kijevu, istaknuo je Srna, prenosi Avaz.

Novinar BBC-a na kraju intervjua zamolio ga je da uputi poruku: - Ukrajincima mogu samo reći da smo svi zajedno i radimo sve što možemo kako bismo pomogli jedni drugima... Tako mora biti do kraja. Ruse neću komentirati. Za mene su oni gotovi, zaključio je Srna.

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 10:14