StoryEditor

Srna: "Ne mogu vjerovati što je Nogometni savez Rusije napravio. Šaljite ih u zatvor"

Piše desk  /  26.03.2022., 13:56h
Darijo Srna, nekadašnji kapetan hrvatske reprezentacije, početkom ruske invazije napustio je Ukrajinu gdje je godinama živio i gdje je bio sportski direktor Šahtara iz Donjecka. Srnu je razljutila posljednja odluka Nogometnog saveza Rusije koji se odlučio prijaviti za organizaciju Europskog prvenstva. Kandidirali su se Rusi za natjecanja 2028. i 2032. godine.

"Ne mogu vjerovati da su to tražili. Samo zbog tog pitanja, svi moraju u zatvor. Pa oni se šale, poludjeli su i žive u nekom svom svijetu", rekao je Srna šokiran potezom Rusa.

Srna se osvrnuo i na odluku FIFA-e da omogući nogometašima koji nastupaju u ruskim i ukrajinskim klubovima da suspendiraju ugovore i kraj sezone odrade u drugim ligama. "UEFA i FIFA nas štite, ali Engleska nije otvorila prijelazni roka za registraciju igrača, isto je s Italijom i Njemačkom", rekao je Srna za ITV News.

"Kakav je smisao u otvaranju prijelaznog roka ako se drugi savezi, uključujući Premier ligu, ne otvaraju? Nema smisla. Netko treba učiniti nešto konkretno kako bi pomogao ukrajinskom nogometu i njegovim igračima."

Srna je dodao da i puno nogometnih agenata koristi rusku invaziju kako bi besplatno odveli igrače u druge klubove i tako zaradili. "Neće uspjeti! Štite nas UEFA i FIFA. Nije ljudski što agenti rade, ali pobijedit ćemo."

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 16:20