StoryEditor
Aleksandar Pavlović

Srbi ljuti na svog talenta: "Ne samo da neće igrati za Srbiju već će za Njemačku debitirati protiv ‘lažne‘ reprezentacije Kosova"

Piše desk  /  07.03.2024., 13:19h

Aleksandar Pavlović, mladi (19) defenzivni veznjak Bayerna, briljirao je prije dva dana za pobjedu nad Lazijom (3:0) kojom je u uzvratu osmine finala Lige prvaka nadoknađen poraz 0:1 iz prve utakmice.

Pavlović je i inače sjajan ove sezone te u Bundesligi ima po dva gola i asistencije iako je samo osam puta bio starter. Sada je odigrao praktički perfektnu partiju u Ligi prvaka, i to u meču koji je Bayern morao uvjerljivo dobiti. Posebnu težinu Pavlovićevom sjajnom meču daje to što mu je ovo bio prvi put da je starter u najjačem natjecanju.

Nerealne brojke za klinca koji je prvi put starter u Ligi prvaka

Odigrao je svih 90 minuta, i to tako da je pojeo suparnički vezni red. Imao je 97 dodira s loptom te čak 94 posto točnih dodavanja od 83 pokušaja. Od 7 dugih lopti 5 mu je bilo preciznih. U defenzivi je također bio spektakularan. Imao je po dva presretanja, blokirana šuta i očišćene lopte. Bayernovi navijači masovno šeraju Pavlovićeve brojke protiv Lazija uz napomene: "Nerealne brojke za tek 19-godišnjaka, i to u ključnoj utakmici Lige prvaka."

Pavlović je očarao i navijače Njemačke. Oni na društvenim mrežama poručuju izborniku: "Julian Nagelsmann ga naprosto mora pozvati za utakmice u ožujku. On je najbolji veznjak Bayerna."

Za njega se bore Njemačka i Srbija

Ovo je važno jer za Pavlovića se bore Njemačka i Srbija, a obje strane imaju svoje adute. Mladić je rođen u Münchenu te igra za mladu reprezentaciju Njemačke, ali su mu roditelji Srbi. Delegacija Nogometnog saveza Srbije za vikend je u Münchenu posjetila igračeve roditelje te ih uvjeravala da njihov sin treba odabrati seniorsku reprezentaciju domovine majke i oca. Srpski mediji pišu da će Aleksandar Pavlović nakon Eura odabrati za koju će seniorsku reprezentaciju igrati. 

Njemački mediji napisali da je odabrao njihovu reprezentaciju, srpski na to poludjeli

Njemački mediji međutim objavili su da će Pavlović dobiti poziv U21 selekcije Njemačke te navode da Pavlović ne želi igrati za Srbiju, iako ga izbornik i savez žele. Na to su žestoko reagirali srpski mediji pišući da je Pavlović odabrao Njemačku te da će tako debitirati za tu reprezentaciju protiv "Lažne države Kosovo" ili "Takozvanog Kosova".Ipak, Pavlović je nakon sjajne partije protiv Lazija na pitanje njemačkih novinara kojoj je reprezentaciji bliži, odgovorio: "Vidjet ćemo na kraju".

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 11:25