StoryEditor
konferencijska liga

Španjolci su pisali da je Dinamo oronuo, a Petković veteran. Sada su šokirani porazom

Piše desk  /  16.02.2024., 09:37h

Dinamo je pobijedio 1:0 na gostovanju kod Betisa u prvoj utakmici drugog kruga Konferencijske lige. Pogodak za pobjedu zabio je Bruno Petković s bijele točke. Stoper Betisa Chadi Riad igrao je rukom u vlastitom kaznenom prostoru, sudac Mikola Balakin gledao je snimku par minuta te je dosudio penal za Dinamo. Petković je odabrao lijevu stranu i precizno pogodio za 1:0. Uzvrat je za tjedan dana na Maksimiru.

Na poraz Betisa reagirali su i španjolski mediji. Urednik Diario AS-a José Espina u najavi je Dinamo nazvao "oronulim, bez zvijezda", koju vodi "veteran napada pola Italije" misleći na Brunu Petkovića. U izvještaju utakmice AS sada piše kao si je "Betis zakomplicirao život".

Katalonski Mundo Deportivo piše: "Crna noć na Benito Villamarínu, Betis nije mogao držati kontrolu protiv dobro postavljenog Dinama koji je poveo penalom Petkovića iz 76. minute." Madridska Marca je daleko oštrija: 

"Betis sad mora ići u Zagreb i tražiti preokret nakon užasne domaće utakmice. Pellegrinijeva momčad nije pokazala ništa od ritma, interesa i dubine. Jedva su išta stvorili u napadu, samo su u prekidima napravili nešto. Na kraju, nesretno igranje rukom Chadija Riada odlučilo je utakmicu. Petković nije promašio iz penala i kaznio je užasnu europsku večer za Pellegrinijevu momčad pred njihovim navijačima."

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 12:18