StoryEditor
hrvatski kapetan

Španjolci: "Politika Reala ima granicu. Luka Modrić ju je prešao"

Piše desk  /  21.05.2024., 10:47h

Španjolski mediji sve su sigurniji da će Luka Modrić i sljedeće sezone igrati u Real Madridu. Kapetan hrvatske reprezentacije u rujnu će proslaviti 39 godina, a iako se većim dijelom još uvijek aktualne sezone govorilo i pisalo da je to jedan od razloga zbog kojih je klub spreman na rastanak sa svojom ikonom, čini se da je došlo do promjene u razmišljanjima klupskih čelnika.

"Politika produživanja ugovora za jednu sezonu kod igrača koji prijeđu 30. godinu ima granicu. Luka Modrić ju je prešao. Hrvat je blizu 40. i završava još jednu sezonu bez alarmantnih znakova pada koji bi ga natjerali da odustane od igranja za Madrid", piše El Confidencial, analizirajući Modrićevu situaciju u klubu, prenosi Index.

Modrić je financijski isplativ učitelj mladima

"Osmislio je formulu prema kojoj je isplativ klubu u sportskom, financijskom i ljudskom smislu. On želi ostati u klubu jer smatra da je koristan u minutama koje provede na terenu, prihvatio je ulogu igrača s klupe i ne troši se psihički ni fizički. Real želi produžiti s njim jer je Hrvat financijski isplativ, jer to ima smisla na sportskom planu i jer nije sklon ozljedama. Također, on je učitelj od kojeg mlađi igrači usvajaju znanje", dodaje se.

Potom se dodatno objašnjava zašto je produženje ugovora između Reala i Modrića moguće. "Ono što Modrić predlaže je smanjenje plaće i spremnost da pomogne treneru u vođenju ekipe na terenu. Ono što dobiva je nada da će nastaviti igrati za Real, što mu je prioritet na sportskom i obiteljskom planu."

Real u toj jednadžbi dobiva ostanak vođe i timskog igrača sa znatno manjim primanjima u odnosu na dosadašnja. El Confidencial navodi da u tom dogovoru, u kojem je "Hrvat kompetitivan, ambiciozan i pošten", Modrić ne gubi dostojanstvo.

Spreman je na manje minuta i manju plaću

"Modrić je jedinstven slučaj. On zavrjeđuje minutažu i poštovanje zbog svojih kvaliteta, borbenosti i prijateljstva. Ne zbog toga što namjerava živjeti od onog što je napravio i ne zbog toga što moli za još jednu godinu ugovora. To je jasno naglašeno u razgovorima s čelnicima kluba. On će nastaviti ako se njegove zasluge budu cijenile i ako klub od toga ima koristi", nastavlja se u tekstu i naglašava da je napravio korak prema tome prijedlogom da mu se smanji plaća kako ne bi opterećivao budžet kluba.

"Korak koji je napravio lomi kalupe nogometnog biznisa. On govori klubu da je zainteresiran za ostanak s neviđenom sportskom i financijskom ponudom. Svjesno preuzima sporednu ulogu kako ne bi usporio napredak mladih i pristaje na manje novca. Ta dva faktora svidjela su se treneru Carlu Ancelottiju i predsjedniku kluba Florentinu Perezu", ističe se i zaključuje:

"Šteti mu i mogući dolazak Kyliana Mbappea. To za njega znači veću konkurenciju i manje minuta. Postoji rizik da će sljedeće sezone igrati još manje i biti više na klupi. Hrvat je to prihvatio i to je prijelomna stvar. Njemu ni novac ni minute nisu problem. Ono što nije upitno, s obzirom na to što daje u posljednjih pola sata, kad ulazi u igru, njegov je utjecaj u stvaranju razlike."

Nitko nije osvojio više trofeja s Realom od njega

Modrić u Realu igra od 2012. godine. S klubom je osvojio 25 trofeja. U povijesti Reala samo su još trojica igrača osvajala toliko titula, Marcelo, Karim Benzema i Nacho Fernandez.

Dnevnik.ba

27. srpanj 2024 08:13