StoryEditor
ponovno briljira

Slavni Šveđanin: Postoje tri razloga zbog kojih Čilić nije osvojio više Grand Slam naslova

Piše desk  /  31.05.2022., 10:39h

"Mene je ovo jako podsjetilo na to kada je 2014. osvojio US Open. Istim takvim tenisom je osvojio devet setova zaredom u četvrtfinalu, polufinalu i finalu..."

Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale Roland Garrosa, u kojem će igrati protiv Andreja Rubljova. Pobijedi li u četvrtfinalu, ide na pobjednika meča u kojem se sastaju Casper Ruud i Holger Rune. O Čiliću je nakon pobjede protiv Daniila Medvjedeva pričao Mats Wilander, jedan od najboljih tenisača svih vremena.

Čilić je u osmini finala sjajnom igrom pobijedio drugog tenisača svijeta Daniila Medvjedeva 6:2, 6:3, 6:2 i stigao među osam na zemljanom Grand Slamu, čime je ponovio svoj najbolji rezultat na tom turniru. U četvrtfinalu je bio i 2017. i 2018. godine. U posljednje tri godine nije otišao tako daleko na turnirima iz Grand Slam kategorije.

Wilander je siguran da je to zato što Čilić igra u eri trojice velikana - Đokovića, Nadala i Federera.

"Mene je ovo jako podsjetilo na to kada je 2014. osvojio US Open. Istim takvim tenisom je osvojio devet setova zaredom u četvrtfinalu, polufinalu i finalu. Za mene su tri najveća razloga zbog kojih Čilić nije osvojio više Grand Slam naslova Novak, Rafa i Roger", rekao je Wilander nastavivši:

"Uvijek bi naletio na nekog od njih i oni bi ga isprašili jer nikad ne promašuju i zato što su mentalno nevjerojatni jaki", prenosi Index Sport.

Dnevnik.ba

01. svibanj 2024 22:09