StoryEditor
liga konferencije

Senzacija u Mariboru, pobjeda Mure nad Tottenhamom!

Piše desk  /  25.11.2021., 22:28h
Nogometaši Mure načinili su podvig pošto su kao domaćini u Mariboru pobijedili slavni engleski Tottenham sa 2:1 u petom kolu grupe G UEFA Lige konferencije.

Meč je igran u Mariboru na stadionu Ljudski vrt. Mura je bila apsolutni autsajder, bez ijednog osvojenog boda u prva četiri kola.

Međutim, počelo je idealno za slovenski klub. Mura je povela u 11. minutu kad je Tomi Horvat uputio sjajan udarac s ivice šesnaesterca i pogodio same rašlje. Golman Pijetlova Pierluigi Golini bio je nemoćan, prenosi Sport Klub.

Dodatni problem za Tottenham bilo je isključenje Ryana  Sessegnonu u 32. minutu. Mladi Englez je nesmotreno zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton!

Gosti su i s igračem manje nastavili napadati, ali Harry Cane i suigrači nikako nisu nalazili put do mreže Mure.

Kad je vidio da je vrag odnio šalu Antonio Conte je u drugom poluvremenu bacio sve karte na napad. Na teren je poslao Sona i Lucasa Mouru i još više pojačao ofenzivnu liniju usprkos činjenici da je njegov tim imao igrača manje.

Konačno, u 72. minutu Lucas Mura je proigrao Harryja Kanea, koji je iskosa s desne strane izašao sam ispred golmana Obradovića i “bocnuo“ loptu u mrežu – 1:1.

Šok za Contea i Tottenham

U završnici meča šanse za potpun preokret propustili su Cane i Lucas Moura i kada je izgledalo da se rezultat više neće mijenjati, u bukvalno posljednjim trenucima meča rezervni nogometaš Maroša pobjegao je obrani Tottenhama i postigao gol za senzacionalnu pobjedu Mure – 2:1!

Mura je osvojila prve bodove, a Tottenham će morati da sačeka posljednje kolo i meč s Rennesom u Londonu kako bi osigurao europsko proljeće. Rennes je prvi u grupi s 11 bodova, Tottenham i Vitesse imaju po sedam, a Mura tri boda.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 08:52