StoryEditor
prva hnl

Remi s Lokomotivom: Je li Hajduk zakinut za penal u 93. minuti?

Piše Desk  /  11.12.2021., 17:51h
Igrač Lokomotive Cipetić je, kako se činilo, igrao rukom u zadnjim trenucima sudačke nadoknade u svom šesnaestercu, ali sudačka ekipa procijenila je da to nije za penal. Glavni sudac nije to gledao na monitoru.

Činilo se kako će utakmica Lokomotive i Hajduka završiti remijem, isticala je posljednja, treća minuta sudačke nadoknade, a onda je skočila cijela gostujuća klupa kao i nekoliko stotina torcidaša na istočnoj tribini. Sudac, to je penal, vikali su, pišu 24sata.hr.

Stipe Biuk pao je na ulasku u šesnaesterac, Branimir Cipetić bio mu je na leđima. Pravog kontakta između igrača nije bilo, ali ostalo je pitanje: je li igrač Lokomotive igrao rukom?

Prema usporenoj snimci iza gola, čini je kako je Cipetić doista poklopio loptu lijevom rukom dok ju je pokušao staviti na Biukovo rame. Glavni sudac Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca išao je to provjeriti s VAR sucima Zdenkom Lovrićem (Đakovo) i Mirom Grgićem (Osijek).

Pejin isprva nije sudio penal, već je pokazao na korner za Hajduk, a nevjerojatno je da mu kolege iz VAR sobe nisu sugerirale ni da pogleda snimku!?

Naime, VAR smije promijeniti odluku suca tek u slučaju jasne i očigledne pogreške. Teško je Pejin mogao vidjeti je li Cipetić igrao rukom, ali Lovrić i Grgić mogli su ga pozvati da pogleda situaciju na monitoru i dobije bolji uvid.

Hajduk je na koncu osvojio bod, mogao je i tri, a bit će zanimljivo vidjeti kako će na sve reagirati sudačka komisija.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 05:17