StoryEditor
Brončana iz dohe

Pudar: U finalu sam bila opuštena, dala sam sve od sebe

Piše fena  /  16.02.2024., 16:58h

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar, s trenerom Goranom Grahovcem i vođom bh. tima Damirom Đedovićem, doputovala je u Sarajevo nakon što je jučer na Svjetskom prvenstvu u Dohi ostvarila još jedan sjajan rezultat osvajanjem brončanog odličja u disciplini 200 m delfin.

Na tiskovnoj konferenciji, organiziranoj u sarajevskoj zračnoj luci, Pudar je kazala da povreda ramena, zbog koje je otkazala nastup na utrci na 100 m leptir, nije tako ozbiljna,  te da ju je uspjela relativno brzo sanirati, ali da je to ipak malo utjecalo na tijek priprema.

- Vrijeme koje sam postigla u Dohi je zaista dobro. Kada sve to uzmemo u obzir, u svakom slučaju postigla sam maksimum. Ne mogu riječima opisati osjećaj sreće i zadovoljstva kada sam vidjela rezultat. Zaista mi mnogo znači kao i za moju državu - kazala je Pudar.

Osamnaestogodišnja Mostarka kazala je da polufinalnom utrkom, u kojoj je zauzela četvrto mjesto u grupi, odnosno ukupno osmo vrijeme, nije bila  zadovoljna.

- Nije išlo po planu, kada sam završila utrku najiskrenije sam se nadala da će samo četiri natjecateljke biti brži od mene, bilo je dosta neizvjesno, ali ipak  sam vjerovala da ću ući među osam najboljih i kada sam ušla bilo je veliko olakšanje. Pao  mi je kamen sa srca i znala sam da imam još jednu priliku da popravim utisak.  U finalu sam bila  opuštena, znala sam da nemam što izgubiti,  dala sam sve od sebe - kazala je Pudar.  

Navela je da joj je ovaj rezultat  veliki vjetar u leđa, s obzirom da je ovo olimpijska godina.

- Mjesec veljača je jako nezgodan termin za SP i vrlo neobičan.  Kad uzmem o obzir  sve poteškoće  ostvarila sam predobro vrijeme i jako sam zadovoljna za ovaj period godine,  jer ima još mnogo da se radi.  Bit će još mnogo priprema, treninga i natjecanja. Na dobrom sam putu i imam priliku napraviti nešto jako dobro - kazala je Pudar.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 08:55