StoryEditor
Marina Strilecka

Poznata ukrajinska sutkinja proživljava pakao: "Zaglavljeni smo u kući, Rusi nam stalno upadaju i odnose hranu i piće"

Piše desk  /  02.03.2022., 16:53h
Renomirana ukrajinska nogometna sutkinja Marina Strilecka je zaglavljena u svom domu na istoku Ukrajine, gdje je na stalnoj meti brojnih ruskih vojnika.

Marina Strilecka došla je u centar pažnje nakon što je bila dio sudačke ekipe koja je vodila utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između Engleske i Andore. Ova UEFA-ina cijenjena sutkinja prije samo pet mjeseci dijelila je pravdu na meču europskih viceprvaka, a danas proživljava pakao.

U razgovoru za britanski Mirror Strilecka je otkrila da je pod stalnim napadima ruskih vojnika u svojoj kući.

Strilecka je priopćila kako ruski vojnici ulaze u njenu kuću i odnose sve što im treba, a najviše hranu i piće.

"To je sada naš život. Moja obitelj i ja sjedimo kod kuće i već smo šesti dan u ovome. Rusi se vraćaju u našu kuću s mitraljezima kada su gladni. Prvo traže od nas hranu i piće, a onda uzmu i odnesu sve što imamo. Čuju se eksplozije i možemo čuti tenkove kako eksplodiraju", rekla je Strilecka za Mirror.

Ukrajinska sutkinja je 2020. godine ispisala povijest postavši dio prve ženske ekipe koja je sudila međunarodnu utakmicu za seniore.

Također, redovno sudi utakmice Evropske lige, Konferencijske lige, ali i ukrajinske Premier lige. U redovnom je kontaktu s Katerinom Monzul i Svitlanom Gruško, sutkinjama s kojima čini trio na utakmicama.

Dnevnik.ba

01. svibanj 2024 14:36