StoryEditor
škotska

Pogledajte kako je Juranović zabio u pobjedi Celtica od 9:0

Piše desk  /  28.08.2022., 16:43h

Juranoviću je ovo bio prvi gol ove sezone

Celtic je u 5. kolu škotskog Premiershipa pregazio je Dundee United u gostima 9:0 i došao do pete pobjede u isto toliko utakmica u novom prvenstvu.  Celtic je poveo u 15. minuti preko Furuhashija i domaćini su se držali do 40. minute da bi se onda do poluvremena potpuno raspali.

Furuhashi je do 45. upisao hat-trick, a u šestoj minuti nadoknade prvog poluvremena za 4:0 zabio je Jota. Golijada se nastavila u drugom poluvremenu kad je Abada u 50. minuti povisio na 5:0, a šesti gol za Celtic zabio je Josip Juranović pet minuta kasnije, prenosi Index.hr.

Dva hat-tricka

Gosti su traljavo izveli slobodan udarac s ruba šesnaesterca, ali se lopta odbila ravno u noge hrvatskom reprezentativcu. Juranović je dobro primirio loptu, nije oklijevao i onda je raspalio po donjem kutu Dundeejeva gola. Golman je bio na lopti, ali je udarac bio prejak i prešao mu je preko ruke prije nego što je pet minuta kasnije Abada povisio na 7:0.

Isti igrač je također došao do hat-tricka golom za 8:0 u 77. minuti, a deveti gol je četiri minute kasnije zabio Starfelt. Celtic je do kraja susreta hvatao i deseti gol, ali je promašio dvije dobre šanse pa je ostao "samo" na devet golova.

Juranoviću je ovo bio prvi gol ove sezone, a već šesti u 40. utakmici za Celtic u koji je stigao prošlog ljeta iz Legije za tri milijuna eura. U ovom prijelaznom roku ga se spominjalo i u kontekstu Atletico Madrida, ali je Juranović ipak ostao u Glasgowu.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 05:40