StoryEditor
europa liga

Dinamo pregazio Genk: Taktički su nadigrali protivnike i upisali veliku pobjedu

Piše T.R.  /  30.09.2021., 21:28h
Dinamo u 2. kolu skupine H Europske lige igra na gostovanju kod Genka. Momčad Damira Krznara pobijedila je s visokih 3:0

Modri su sjajno otvorili utakmicu i već u 10. minuti došli do vodstva. Bila je to školska polukontra. Ademi je povukao, dodao do Čopa, ovaj do Oršića koji u sredini pronalazi Luku Ivanušeca. 

Dinamov ofenzivni veznjak nije pucao iz prve te je tako prevario svog čuvara koji je zaplivao u prazno i na kraju mirno poslao loptu u mrežu.

Genk je u potpunosti imao posjed lopte, ali što im je to vrijedilo kada nikako nisu uspijevali zatresti mrežu Livakovića. Istina, imali su prilika, pogodili su vratnicu, ali i Dinamo je imao svoje šanse koje tražio iz kontri.

I Modri su također zatresli okvir gola, ali za tim neće nitko žaliti.

U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena Dinamo je poveo s 2:0. Čop je srušen u kaznenom prostoru, a nakon VAR provjere sudac pokazuje na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Bruno Petković.

U nastavku ista igra kao i u prvom dijelu. Genk drži lotu, a Dinamo pokušava iz kontri. 

65. minuta je bila ta koja je o kraja dotukla Belgijance. Veliku glupost napravio je Munoz koji je nakon jednog ubačaja čitavo vrijeme hrvački držao Oršića. Nakon ubačaja, vratar domaćina promašio loptu koju bi Oršić prvi stigao i poslao je u prazan gol, ali zbog Munozovog zahvata nije mogao. Na kraju je pao, a sudac opravdano pokazuje na bijelu točku i pokazuje crveni karton kolumbijskom defenzivcu.

Odgovornost je ponovno preuzeo Petković i ponovno pogodio za 3:0.

U nastavku je Dinamo mirno priveo utakmicu kraju i upisao veliku pobjedu i važna tri boda.

Dnevnik.ba

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
18. travanj 2024 06:23