Kvalifikacije za Europsko U21 nogometno prvenstvo, skupina A, 5. kolo, Hrvatska - Estonija.SRECKO NIKETIC/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
kvalifikacije za U21 Euro

Pet od pet za mlade Vatrene: Bišćanovi izabranici rutinski svladali Estoniju u Puli

Piše desk  /  11.11.2021., 20:01h
Hrvatska U21 reprezentacija upisala je i petu pobjedu u isto toliko kola u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Bišćanovi izabranici su u Puli svladali Estoniju s 2:0.

Hrvatska je dominirala od prve minute i blizu pogotka bila već u petoj minuti, kada je udarac Baturine uzdrmao vratnicu. Pokušajima iz daljine prijetili su Pršir, Smolčić i Palaversa, dok su dvije dobre prilike u 32. i 34. minuti propustili iskoristiti Baturina i Šimić.

Zasluženo vodstvo došlo je u 38. minuti. Pršir je odlično pucao s nešto više od 16 metara i pogodio vratnicu, no na pravom je mjestu bio Roko Šimić te odbijenu loptu bez problema gurnuo u mrežu. Bio je to njegov šesti pogodak u kvalifikacijama za Euro i trenutno je najbolji strijelac ovog natjecanja.

Bišćanova momčad odlično je ušla i u drugo poluvrijeme te je sreća spasila Estonce u 55. i 57. minuti. Prvo je vratar Lapa Kačavendin udarac odbio u gredu, a blok spriječio Šimićev udarac nakon odbijanca, da bi dvije minute nakon toga Šimić pogodio vratnicu.

Ipak, Hrvatska je podebljala vodstvo u 62. minuti. Pršir je sjajno potegnuo s više od 20 metara, vratar je dirao loptu, ali je nije uspio zaustaviti.

Hrvatska je do kraja mirno sačuvala vodstvo i nastavila savršeni niz u kvalifikacijama.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
19. travanj 2024 03:32