26.03.2022., Katar, Doha - Prijateljski turnir na kojem nastupaju Katar, Bugarska, Slovenija i Hrvatska priprema je za nadolazece Svjetsko prvenstvo. Prijateljska nogometna utakmica na stadionu Education City, Hrvatska - Slovenija. Photo: Igor Kralj/PIXSELLIGOR KRALJ/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
velikani u redu

Opća pomama za vatrenim: Debelo će srušiti rekordni transfer hrvatskog nogometa

Piše desk  /  09.04.2022., 12:48h
Trenutno je na vrhu Mateo Kovačić, za kojeg je Chelsea platio 45 milijuna eura kod dovođenja iz madridskog Reala 2019.

Joško Gvardiol briljira ove sezone za Leipzig i "upao je u oko" najbogatijim klubovima svijeta, prvenstveno onima u Engleskoj pa nakon Newcastlea za vatrenim još žešće "juri" i Tottenham.

Iako smo već o tome pisali, činjenica da se Newcastle upleo u priču samo dodatno navodi čelnike Spursa da budu prvi u redu ako njemački klub odluči prodati Gvardiola. Kad bi se to i dogodilo, a zasad ne postoje takve naznake, cifra bi bila paprena.

Toliko paprena da bi se sasvim sigurno srušio rekord za jedan transfer nekog od hrvatskih nogometaša. Trenutno je na vrhu Mateo Kovačić, kojeg je Chelsea platio 45 milijuna eura kod dovođenja iz madridskog Reala 2019.

Nije ni to sve, Tottenham nikog nije platio više od Tanguyja Ndombéléa, francuskog veznjaka koji je iz Lyona doveden za 60 milijuna eura. Iako Gvardiol po Transfermarktu vrijedi dvostruko manje od toga, teško je zamisliti da bi ga Nijemci pustili za manje od 70 milijuna eura, navode njemački mediji, u prvom redu Bundesliga News.

Ali, već sama činjenica da je 20-godišnjak prvi na listi pojačanja za defenzivni segment igre Spursa imponira. I zasigurno će nakon ovog ljeta, a posebno nakon Svjetskog prvenstva u Kataru, biti još bogatih ponuda. Upravo zato je teško za očekivati da će Leipzig žuriti i prikloniti se željama engleskih velikana, koji se pojačanjima žele "opskrbiti" tijekom ljeta.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 05:58