StoryEditor
Mislav Karoglan

Novi trener Hajduka: Navijači ne vole demagogiju ni floskule. Bacat ćemo se na glavu

Piše desk  /  13.09.2022., 18:38h

Valdas Dambrauskas otišao je s pozicije trenera Hajduka. Umjesto njega momčad splitskog kluba će voditi Mislav Karoglan, bivši trener Croatije iz Zmijavaca, Zadra i juniorske momčadi Hajduka. Karoglan je u posljednje dvije godine bio pomoćnik Jensa Gustafssona i Dambrauskasa.

Svoj trenerski debi za Bijele imat će u Jadranskom derbiju. Hajduk u srijedu od 16:30 dočekuje Rijeku u odgođenoj utakmici još iz drugog kola ovosezonskog prvenstva. Gosti stižu u užasnoj formi, kao posljednja momčad na tablici i Hajduku je pobjeda imperativ kako bi zadržao priključak za vrhom. Uoči tog susreta, dao je svoje prve izjave na novoj funkciji, prenosi Index.hr.

"Bit će promjena. Dambrauskas je dobro radio,  ali su stvari otišle u krivom smjeru"

"Za Rijeku ćemo nešto mijenjati, nešto i zbog prisile. Neki igrači nisu spremni. Svaki trener nosi svoju ideju. Kolega Valdas je radio jako dobro, ali su stvari otišle u malo krivom smjeru. Važno je da momčad psihološki podignemo. Ja sam optimist", poručio je Karoglan.

Na pitanje kakav Hajduk možemo očekivati rekao je: "Napadački, s posjedom lopte. To je moja ideja i cilj, trebamo optimizirati posjed i napasti u pravom trenutku. To je segment na kojem imamo najviše posla."

"Mislim da će Rijeka biti oprezna. Kolega Cosmi je imao neko vrijeme da shvati što ima na raspolaganju i mi ih moramo shvatiti maksimalno ozbiljno. Poštujemo ih, ali naglasak je na nama, a ne na suparniku", dodao je.

Na kraju je imao i poruku za navijače, koji su podržavali njegovog prethodnika: "Momci će se baciti na glavu. Dat će sve od sebe. Navijači ne vole floskule i demagogiju. Neka sude po onome što vide na terenu."

Tko je novi trener Hajduka?

Mislav Karoglan još uvijek je relativno nepoznato ime široj nogometnoj javnosti, barem onoj van Dalmacije. Ovaj Imoćanin rođen je 1982. godine u Splitu, a seniorsku karijeru započeo je nedaleko od zavičaja, u Posušju. U HNL-u je u sezoni 2003./2004. nosio dres Kamen Ingrada, a šest godina kasnije i dres Rijeke. 

Pored ta dva hrvatska prvoligaša, igrao je i u slovačkoj Žilini, izraelskom Hapoel Nazarethu, Širokom Brijegu i Zrinjskom te dalekom Singapuru. Trenersku karijeru započeo je 2016. godine na klupi Croatije iz Zmijavaca u kojoj je istovremeno okončao igračku karijeru, a s tim klubom je 2018. osvojio Treću HNL Jug, iako je u trenutku njegovog preuzimanja bio bliže selidbi u četvrti rang.

Croatia je na temelju njegovih rezultata kasnije stekla status stabilnog drugoligaša, a Karoglan je preselio u Zadar. U Hajduk je stigao 2019. godine, kada se pridružio omladinskoj školi na poziv njenog tadašnjeg voditelja Krešimira Gojuna. Prije uloge pomoćnika Valdasa Dambrauskasa, istu funkciju je obnašao u stožeru Jensa Gustafssona.

Dnevnik.ba

19. veljača 2024 15:09